Besparen-op-batterijen
besparen

Besparen op batterijen

Heel vaak kunnen elektrische apparaten via een stroomkabel opgeladen worden. Toch zijn er nog toestellen waarvoor alkaline batterijen nodig zijn, denk maar aan een afstandsbediening of speelgoed voor de kids. Zuinig met batterijen omgaan kan je dan ook een hele hoop kosten besparen. Besparen op batterijen is niet enkel goed voor je portemonnee, maar daarbovenop nog eens milieuvriendelijk! Wij zeggen je hieronder hoe je dat juist kan doen.

Oplaadbare batterijen

Een eerste tip om te besparen op batterijen is door oplaadbare batterijen te kopen in plaats van wegwerp batterijen. Oplaadbare batterijen zijn in aankoop duurder, maar dat verschil wordt snel terugverdiend omdat je deze batterijen nog amper hoeft te vervangen. Daarbij bespaart het ook nog eens de tijd die je gebruikt om telkens naar de winkel te gaan om nieuwe batterijen te gaan kopen. Je hebt hierdoor ook altijd batterijen bij de hand. Niets is namelijk zo vervelend als een afstandsbediening die niet meer werkt en jij die niet meteen batterijen bij de hand hebt. Steek ze gewoon in de oplader en gebruik ze al een paar uur later. Het is misschien handig om een paar reserve batterijen in huis te hebben, zodat je meteen kan switchen indien een gebruikt paar leeg is.

bespaar op batterijen

Gebruik ze voor iets anders

Wist je dat batterijen voor sommige apparaten niet meer werken, maar voor andere wel nog? Dat komt omdat sommige apparaten minder energie vereisen. Zo kan het zijn dat je ze niet meer kan gebruiken voor een camera of mp3-speler, maar wel nog voor een wekker of afstandsbediening omdat deze toestellen werken op weinig energie.

Panasonic eneloop

Panasonic beschikt ook over oplaadbare batterijen: de eneloop Deze batterijen hebben een enorm lange levensduur. Je kan deze batterijen tot 2100 keer opladen waardoor het zeker en vast de investering waard is. In tegenstelling tot andere oplaadbare batterijen is de eneloop batterij bij aankoop volledig opgeladen. Ze behouden daarnaast ook 70% van hun lading in storage en dat maar liefst 10 jaar lang. eneloop verliest minder voltage want zo’n batterij houdt de spanning op een peil van meer dan 1,1 Volt. Hierdoor zal de batterij langer meegaan dan andere oplaadbare batterijen.

Besparen-op-batterijen.eneloop

Besparen op batterijen heeft dus heel wat voordelen. Door deze tips te volgen, spaar je geld uit en gedraag je je milieuvriendelijk. Niets anders dan voordelen dus.

Previous Post Next Post

You Might Also Like