besparen

Bespaartips voor studenten

Binnen enkele weken start het nieuwe academiejaar. Duizenden studenten starten aan een nieuw leven of pikken de draad op waar ze die in juni of september hebben laten liggen. Het studentenleven, wordt wel eens gezegd, is de mooiste tijd van je leven. Op die vervelende examenperiodes is dat inderdaad wel het geval! Maar het studentenleven kan ook duur zijn. Vele studenten moeten zelf hun studies betalen en dan blijft er van hun budget niet veel over. Hoe kan je als student makkelijk besparen en optimaal genieten van alle leuke activiteiten die er tijdens het academiejaar gepland zijn? Hieronder vind je de ultieme bespaartips voor studenten!

Eten & Drinken

Friends Having Lunch Together At Home
Doe aan het begin van de week je inkopen om zelf te koken. Eten is een sociale aangelegenheid en het is leuker en makkelijker om met vrienden op restaurant te gaan, maar zo jaag je je budget er wel heel snel door. Spreek af om samen te koken en bespaar zo enorm op je uitgaven! Neem je eigen lunchpakket mee voor tijdens de middagpauzes. Belegde broodjes of lunchen in de kantine of op restaurant, nemen een veel grotere hap uit je budget. Bij vele winkels kan je tegenwoordig ook je boodschappen online bestellen. Je betaalt hiervoor een kleine servicekost maar je houdt je beter aan wat je echt nodig hebt, omdat je je totaalrekening van je inkopen goed in de gaten kan houden. Deze service wordt aangeboden door onder andere Delhaize, Colruyt en Albert Heijn.

Wonen

Hoe leuk is het om je eigen plekje helemaal in te richten? Eindelijk weg uit het ouderlijke huis en doen waar je zelf zin in hebt! Grote woonwinkels zoals Ikea zijn goedkoop, zeker en vast, maar je loopt er bijna altijd buiten met meer spullen dan je aanvankelijk had gepland. Hou je wel van een beetje vintage en antiek en ben je creatief aangelegd? Dan kan een bezoekje aan de Kringwinkel of een rommelmarktje een antwoord zijn op je vraag. Je vindt er leuke spullen voor een prikje, soms zelfs nog in een zeer goede staat! Ben je toch in Ikea, ga dan es langs de Koopjeshoek. Daar vind je soms nog leuke spullen aan 50% korting. Ook in online winkels vind je soms leuke meubels aan scherpe prijzen.

Kleren

girl choosing the resort at internetHou je van een gevulde en gevarieerde kleerkast, dan is dit een van de belangrijkste bespaartips voor studenten. Je studententijd is de uitgelezen periode om te experimenteren met verschillende stijlen en looks! Laat je haar knippen voor een prikje bij kappers in opleiding, idem voor andere schoonheidsbehandelingen. Hou je van shoppen? Hou dan de vele acties in de gaten die je in grote winkelketens kan vinden. Online zijn er dan weer heel veel kortingscodes te scoren. Op Promo-Code.be vind je steeds een overzicht van de nieuwste kortingscodes van de grootste webwinkels. Ben je grote fan van duurdere merken, hou dan in de gaten wanneer er outletverkopen zijn. Tijdens die outlet sales kan je echt mooie stukken kopen voor een prikje!

Uitgaan

iStock_000071027453_MediumHet belangrijkste aspect aan het studentenleven is zonder twijfel het uitgaan. In alle grote studentensteden vind je tientallen cafés, verschillende studentenclubs en wordt er ook heel wat georganiseerd voor en door studenten. Uitgaan is natuurlijk niet goedkoop. Begin je feestje thuis of op kot, want een drankje op café kan al snel een flinke duit gaan kosten. Hou ook de ‘happy hours’ van je favoriete bars in de gaten. Het concept ‘2 voor de prijs van 1′ is onmisbaar voor studenten die graag een stapje in de wereld zetten. Hou je wel van een cultureel uitstapje af en toe? Vele cinema’s en theaters geven speciale studentenkortingen. Overzichten hiervan vind je op de respectievelijke websites.

 

 

Met deze gouden bespaartips voor studenten achter de hand wensen we iedere student een schitterende start van het nieuwe academiejaar toe!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply