besparen op vervoer
besparen

Besparen op vervoer

Elke dag staan duizenden mensen in de file op weg naar of van het werk. Het fileprobleem gaan we hier niet oplossen maar we kunnen je wel enkele tips geven om te besparen op vervoer. Niet alleen wat je portefeuille  betreft maar misschien ook wat levenskwaliteit en tijd betreft.

besparen op vervoer wandelen

Ga te voet

Wandelen is een zeer goede sportieve bezigheid. Wandel je elke dag 30 min aan een stevig tempo, dan staat dit gelijk aan een stevige work-out in de fitness. Het is gratis en je bent in de frisse buitenlucht. Probeer kleine boodschappen te voet te doen en laat de auto voor de deur staan. Gelukkig zijn stevige sneakers en sportschoenen alomtegenwoordig in de schoenenkasten van elke fashionista. Hou je ervan om lange afstanden te stappen, kijk dan uit naar stevige wandelschoenen.

besparen op vervoer fietsen

Neem de fiets

Het klinkt cliché maar jammergenoeg is het een feit dat nog steeds heel wat mensen de auto nemen naar het werk terwijl ze dat perfect met de fiets kunnen doen. Niet alleen is de fiets gezonder voor lichaam en geest maar het bespaart je op lange termijn heel wat centen. Belangrijk is om het juiste type fiets te kiezen. Woon je dichtbij het werk, dan is een degelijke stadsfiets voldoende. Ligt je werk iets verder, dan kan je al beginnen uitkijken naar een sportiever model. Moet je echt een lange afstand overbruggen, dan kan een elektrische fiets misschien de oplossing voor je zijn. Elektrische fietsen zijn niet bepaald goedkoop maar ze zijn wel een oplossing om op lange termijn te besparen op vervoer.

Besparen op vervoer tanken

Groene wagen

Te voet of met de fiets, is dat voor jou echt geen optie dan is een elektrische wagen misschien iets voor jou. Dit type wagen is nog steeds redelijk duur in aankoop maar op lange termijn kan je wel besparen op vervoer. Niet alleen is een groene wagen goed voor je portefeuille maar het is ook een zeer milieuvriendelijke manier om je te verplaatsen.

Besparen op vervoer tanken2

Tanken weg van autostrade

Het is natuurlijk niet evident om zomaar een nieuwe wagen aan te schaffen. Maar je kan wel besparen op vervoer door enkele simpele trucjes toe te passen. Rij zuinig door een constante snelheid aan te houden, schakel zo snel mogelijk i.p.v. op het laatste nippertje en controleer regelmatig je bandenspanning. Hoe minder spanning er op je autobanden zit, hoe meer je zal verbruiken. Bovendien is het ook geen slecht idee om weg van de autostrade te tanken. De tarieven voor diesel en benzine in tankstations langs de autostrade liggen een tikkeltje hoger dan de tarieven weg van de autostrade.

Het hoeft geen grote uitdaging te zijn om te besparen op vervoer. Door enkele simpele trucs kan je wat meer budget overhouden om leuke dingen te doen. Bovendien zijn wandelen en fietsen ook nog eens goed voor de gezondheid en het lichaam ook. Van een win-win gesproken!

Previous Post Next Post

You Might Also Like