Online travel
besparen

Besparen op vliegtickets

De zomervakantie is nu echt voorbij maar dat betekent niet dat we niet mogen dromen van onze volgende trip. Wat dacht je van een ontspannende zonvakantie in de winter of een gezellige citytrip met je beste vriend(in), broer of zus? Citytrips in het najaar zijn heel populair. De stad verkennen, lekker uit eten gaan, een stapje in wereld zetten, cultuur opsnuiven en de nieuwste herfst-en wintercollecties in het buitenland gaan ontdekken. Wanneer vertrekken we? Citytrippen kan je dichtbij huis maar ook verder weg met het vliegtuig.

Vliegtuigtickets zijn natuurlijk niet goedkoop en we worden wekelijks met allerlei promoties rond de oren geslagen. Waarop moet je nu letten bij het boeken, hoe kan je besparen op vliegtickets? We geven enkele tips!

All Inclusive?

Laat je niet vangen door de reclameboodschappen van low-cost maatschappijen zoals Ryan Air. Toegegeven, de ticketprijs van zo’n maatschappijen ligt zeer laag maar je moet de vergelijking op een juiste manier doen. Bij Ryan Air betaal je je een behoorlijk lage basisprijs. In die prijs is alleen je vlucht met een stuk handbagage van 10 kg begrepen. Wil je extra’s, zoals een valies inchecken, je eigen stoel kiezen, maaltijden, etc, dan betaal je daar fors voor bij. Let dus goed op wat er allemaal in de prijs van de vliegtickets inbegrepen zit.

Overstappen

Als je een lange vliegreis voor de boeg hebt, wil je liefst zo snel mogelijk op je bestemming zijn. Toch blijkt uit onderzoek dat de eenheidsprijs van je vliegticket een heel pak lager ligt wanneer je een of meerdere overstappen neemt, dan wanneer je een rechtstreekse vlucht neemt. Het prijsverschil kan zelfs tot enkele honderden euro’s oplopen. Om te besparen op vliegtickets kan je misschien toch het gedoe van overstappen overwegen als je daarna kan genieten van een heerlijke vakantie?

Feest op het vliegtuig

Vele mensen vertrekken op vakantie met de feestdagen. Op Kerst en Nieuwjaar zitten we traditioneel aan tafel met vrienden of familie en staat ons hoofd niet direct naar reizen. Misschien valt het dit jaar wel te overwegen of je toch beter geen vlucht neemt op Kerst of Nieuwjaar zelf. De ticketprijzen liggen namelijk een pak later wanneer je op een feestdag vliegt en een stuk hoger de dagen ervoor en erna. En geef toe, hoe origineel is het wel niet om Kerst in de wolken te vieren?

Super Last minutes

Heb je zin voor avontuur, dan is deze tip misschien iets voor jou. Heel wat luchtvaartmaatschappijen zetten rond middernacht de niet verkochte stoelen open op hun websites aan dumpprijzen. Maakt het voor jou niet echt uit waar de trip de volgende dag heen gaat en wil je echt je slag slaan, dan boek je je ticket slechts enkele uren voor je vertrekt!

de 4 seizoenen

Plan je een hele verre reis naar een ander continent, dan controleer je voor het boeken best eens welk seizoen het ginder te plaatse is. Ook aan de andere kant van de evenaar wordt er met een hoog- en een laagseizoen gewerkt. Het kan je heel wat euro’s besparen als je een land gaat bezoeken buiten wat ginder het hoogseizoen is.

Ben je van plan een mooie reis te maken, lang of kort, veraf of dichtbij, dan is het steeds nuttig op je op voorhand te informeren hoe je kan besparen op vliegtickets. Websites zoals Expedia, Cheaptickets.be, Connections en vele anderen helpen je alvast op weg!

Previous Post Next Post

You Might Also Like