wassen en drogen besparen
besparen

Besparen op wassen en drogen

De was en de plas, het is een noodzakelijk klusje binnen de meeste huishoudens. Niet alleen vinden de meesten onder ons het al niet plezant om te doen, het neemt ook een grote hap uit je budget. Toch kan je makkelijk besparen op wassen en drogen. We geven je enkele tips:

Wasmachine

Als je een nieuwe wasmachine koopt, kan je rekening houden met enkele zaken. Eerst en vooral kies je best voor een energiebesparend toestel, dat kan je zien aan het label wat daaraan gekoppeld is. Een triple A-label is de beste keuze. Het is geen slecht idee om in een hot-fill systeem te investeren. Dit systeem warmt het water uit de kraan op voor het in je toestel komt, waardoor de wasmachine zelf geen energie nodig heeft om op te warmen. Heb je een dag- of nachtteller, dan hou je best met die tijden rekening want dit kan enorm schelen op je eindfactuur. Een handige tool hiervoor is een timer die je kan instellen zodat de wasmachine pas begint te werken op het moment dat jij het wenst. Tegenwoordig bestaan ook wasmachines met een ingebouwde uitstelfunctie. Merk je dat je regelmatig je wasmachine maar half gevuld krijg, kies dan voor een toestel met een halve lading-toets. Hoe hoger het toerenaantal van je machine, hoe droger je was uit de machine zal komen. Dit is dan weer een belangrijke factor voor het drogen van je was.

besparen op wassen en drogen wasmachine

Drogers

Besparen op wassen en drogen is hier het makkelijkst door je was op te hangen. De buitenlucht zorgt er niet alleen voor dat je was sneller droogt, het is bovendien gratis. Heb je niet de ruimte om je was op te hangen, dan is een droger een goed alternatief. Bij de aankoop van zo’n droger ga je best even na of er een energiebesparend programma op zit. Verder is het onderhoud van je droger ook zeer belangrijk: hou de filters en condensors proper en je toestel zal minder energie nodig hebben om te verwarmen en dus te drogen. Vele toestellen zijn tegenwoordig ook uitgerust met een kort programma, wat ideaal is in combinatie met een wasmachine met een extra hoog toerenaantal.

Met de winter voor de deur zal je energiefactuur weer stilaan stijgen. Besparen op wassen en drogen kan je al een flinke duit besparen!

besparen op wassen en drogen drookast

Previous Post Next Post

You Might Also Like