black friday 2017
besparen

Zo haal je het meeste uit Black Friday

Wat is Black Friday?

Je hebt er de laatste jaren zeker en vast al over gehoord, maar bij wie Black Friday geen belletje doet rinkelen, leest beter even voort. Sinds een tiental jaar is het fenomeen, dat oorspronkelijk uit Amerika afkomstig is, overgewaaid naar Europa. Het is traditioneel de dag na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving die de start van het Kerstshoppingseizoen inluidt. Op die dag hebben de meeste Amerikanen ook een dag vrijaf. Dit jaar valt Black Friday op vrijdag 24 november 2017.

De benaming werd in de jaren ’60 voor het eerst gebruikt om te verwijzen naar de verkeersdrukte ronde de stad Philadelphia op de dag na Thanksgiving: de winkelstraten waren letterlijk zwart van het volk. Sinds de jaren ’80 circuleert ook de theorie dat dit de dag is waarop winkeliers zogezegd voor het eerst ‘in het zwart’ komen te staan, en dus winst beginnen te maken. Hoe het ook zij, Black Friday is dé dag op het jaar waarop winkeliers hun prijzen heel laag laten zakken en ongeziene aanbiedingen communiceren. De Black Friday gekte gaat zelfs zo ver dat sommige winkels al om 3 uur ‘s morgens de deuren openen en ellenlange wachtrijen klaarstaan.

Het fenomeen wordt vooral doorgevoerd door winkeliers in de winkelstraten en steden. Om een online antwoord te bieden op de populariteit van deze dag, werd in 2008 Cyber Monday in het leven geroepen.

Black friday sale 2017

Black Friday online

Thanksgiving is een feestdag die wij niet kennen, maar het fenomeen Black Friday heeft ondertussen wel voet aan grond in België. Kleine en grote webshops lanceren heel wat kortingen.  Traditiegetrouw zitten de meeste winkels op het hoogtepunt van Sint-communicatie en aan de start van het kerstseizoen. Black Friday is dus ook hier een welkome stunt.

Sommige webshops doen zelfs de week voor Black Friday al interessante acties. Onder meer Zalando en Coolblue kan je nu al heel wat kortingen scoren!

Hoe haal je het meeste uit Black Friday?

De meeste webshops lanceren kortingscodes en promoties die het hele weekend geldig zijn, maar bij sommigen is de promotie alleen op Black Friday van tel. Hoe kan je nu optimaal profiteren van de Black Friday aanbiedingen die meestal maar 1 dag geldig zijn?

Maak je huiswerk

Heb je een bepaald product op het oog? Doe dan op voorhand je huiswerk en zorg dat je weet in welke webshop je het item kan kopen en of die webshop ook een speciale Black Friday actie voorziet.

Account? Check!

De meeste grote webshops zoals bijvoorbeeld Zalando vragen hun shoppers om te registeren. Maak op voorhand al je account aan en zorg dat je ingelogd blijft zodat je daarmee al geen tijd verliest bij het bestellen van je favoriete artikel.

Time is money

Onderzoek toont aan dat de online shoppingpiek op Black Friday tussen 9-11 uur ‘s morgens ligt. Probeer dus je aankopen te doen voor die piek of wacht tot erna. Sommige webshops starten echter al donderdagnacht om 24 uur met acties waardoor nachtshopping dus ook geen slecht idee is.

Follow me

Hou de social media pagina’s van je favoriete merken in de gaten zodat je constant op de hoogte gehouden wordt van de speciale aanbiedingen en kortingsacties. Media Markt bijvoorbeeld maakt iedereen via haar Facebookpagina warm voor de speciale aanbiedingen van Black Friday.

Maak dankzij onze tips dit jaar van Black Friday een positieve ervaring en ontdek extra lage prijzen en unieke promoties! Wij zetten alvast op onze homepage een lijstje van de webshops waar je dit jaar speciale acties of kortingscodes terugvindt! Ready? Set! Shop!

Previous Post Next Post

You Might Also Like