besparen

Energie besparen: tips

Nu het buiten kouder wordt, zetten we sneller de verwarming bij ons thuis of op kantoor aan. Velen weten echter niet dat door te besparen op je verwarming per jaar enkele honderden euro’s in je portemonnee kan houden. Zou je ook graag energie besparen? Tips vind je hieronder.

Goed isoleren

Een goede isolatie is een van de beste methodes om te besparen op verwarming. Denk aan een goede dakisolatie, vloerisolatie, isolatie van de gevel en isolatieglas.

Geen open ramen

Het klinkt logisch, maar velen vergeten het wel vaak: ramen sluiten wanneer de verwarming aanstaat. Als het binnen toch te warm wordt, dan kan je gewoon beter de verwarming verlagen via de radiatorknop of de thermostaat.

Extra trui

Als je het koud hebt binnen, kan je beter eerst een extra trui aantrekken in plaats van de verwarming hoger te zetten. Heb je toch nog te koud? Zet dan pas de verwarming een beetje hoger.

Nachtstand

Je kan de thermostaat afzonderlijk instellen voor ‘s nachts en voor overdag. Stel deze ‘s nachts in op 15°C. Dat is de ideale temperatuur om vocht en schimmel te vermijden. Je thermostaat lager zetten dan 15°C heeft dan weer een negatief effect, want je zal de volgende ochtend zo meer moeten verwarmen dan normaal.

1 graad lager

De thermostaat 1 graad lager zetten dan je gewend bent, levert je 5% besparing op je verwarmingskosten op. Je ziet het, zo moeilijk is het niet, energie besparen. Tips opvolgen en je kan jaarlijks meer dan honderden euro’s uitsparen.

Vergelijk de aanbieders

Als je toch niet zeker bent van je energieleverancier, dan kan je altijd eens de aanbieders vergelijken om zo de exacte prijzen te vinden die voor jou van toepassing zijn.
Electrabel werd lang aanzien als de duurste aanbieder, maar dat klopt ondertussen niet meer. Je kan daarnaast ook gebruikmaken van de 100% groene energie van Essent. Maar ook Luminus kan voor jou het voordeligste zijn na de verlaging van zijn energieprijzen.

Wil je dus energie besparen? Tips, neem deze in acht en zo zal je minder uitgeven op jaarbasis.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like