stedentrips plannen
besparen

Goedkope citytrips in Europa

Zin in wat sightseeing? Misschien een heerlijke portie cultuur met de grote C? Of wil je een Europees land in zijn hart verkennen? Goedkope citytrips zijn de perfecte oplossing voor je shot cultuur, amusement en -als je geluk hebt- mooi weer!

De basis voor goedkope citytrips: planning

Mocht je slechts één ding moeten onthouden voor goedkope citytrips, dan is het planning. Daarbij heb je de keuze: ofwel neem je het heft helemaal zelf in handen en ga je zelf op zoek naar goedkope citytrips. Dat vraagt wel wat extra moeite, maar voor de echt fanatieke reizigers maakt dat de reis tien keer waardevoller. Bovendien ben je vrij in al je keuzes: van een zalig hotel op de meest prachtige locatie tot de perfecte tijd voor een vlucht.

In dat geval zijn er een aantal vragen die je je kunt stellen om je trip helemaal awesome te maken:

  • Hoe lang wil je precies op reis gaan? Een tip: probeer je reisje in de week te plannen, dan zijn de prijzen vaak gevoelig lager dan tijdens de weekends. Bovendien liggen de prijzen ook een stuk lager buiten het drukke vakantieseizoen.
  • Hoe wil je er geraken? Neem je het vliegtuig? Of ga je met de bus of de trein? Dikwijls zijn de ritten voor en laat na de spitsuren een pak goedkoper, al moet je wel wat vroeger opstaan (of later gaan slapen).
  • Hoeveel mag het totaal kosten? Welk type hotel kies je? Welke activiteiten wil je precies doen? Tip: plan je reis niet te vol. Zo heb je ter plekke nog voldoende plaats voor spontane beslissingen. En die zijn vaak de beste!

goedkope stedentrips

Goedkope citytrips, maar dan zonder al die planning

Komt je haar al recht wanneer je het woord planning hoort? Krijg je klamme handjes wanneer je moet zoeken naar een vliegtuig? Dan stap je gewoon naar een reisbureau, dat alles regelt voor jou. Bovendien zijn er vaak een hele hoop voordelen uit te halen: denk bijvoorbeeld aan een gratis dagje erbij, een toffe activiteit, een handige kaart en tal van andere voordelen. Perfect dus voor goedkope citytrips!

Bestemmingen voor goedkope citytrips in Europa

Nog altijd op zoek naar een topbestemming voor goedkope citytrips en heb je écht geen inspiratie? Wat dacht je van een stevige dosis zuiderse cultuur in Barcelona, Rome, Sevilla of Napels? Of misschien heb je het meer voor een hippe bestemming als het stijlvolle Milaan of Londen? Fans van de gezellige, maar milde zomerwarmte kunnen altijd terecht in de drie van Scandinavië: Kopenhagen voor de hipsters, Stockholm voor zij die graag eens bootje varen weg van de drukte of Oslo voor de fashion- en kunstliefhebbers. Ook onze eigen buurlanden hebben enorm veel te bieden: groen Berlijn, romantisch Parijs of in het gastvrije en fietsvriendelijke Amsterdam. Europa heeft voor elk wat wils!

Previous Post Next Post

You Might Also Like