hoe een toetsenbord onderhouden
besparen

Hoe een toetsenbord onderhouden?

Tijdens het werken hebben we vaak de gewoonte om iets te eten en te drinken. Dit kan na een tijdje resulteren in een behoorlijk vuil toetsenbord. Je wil ook niet weten hoeveel bacteriën er in zo’n toetsenbord kunnen vertoeven. Heb jij ook last van een vuil toetsenbord en wil je hier vanaf? Met de juiste producten is dat in 1, 2, 3 geklaard. Lees hier enkele tips over hoe een toetsenbord onderhouden kan worden.

Uitblazen

Begin met restjes uit je toetsenbord te blazen. Hiervoor heb je bus perslucht nodig. Zo’n spuitbus vind je gemakkelijk in verschillende winkels en online shops zoals bv. Bol.com. Duw op de knop en blaas de lucht tussen je toetsen. Blaas ze telkens aan één kant zodat je het vuil achteraf gemakkelijk kan verzamelen en wegvegen.

Wegvegen

Om alle vuiligheid uit je toetsenbord te krijgen kan je een spiksplinternieuwe verfborstel gebruiken. Neem een kleinere versie en veeg het vuil uit je toetsenbord. Daarna kan je nog even de perslucht gebruiken om alle restjes weg te krijgen. Gebruik hierbij een antistatisch doekje om het vuil op te nemen. Met deze doeken ben je er zeker van dat je geen schade aan je computer of toetsenbord zal aanbrengen.

toetsenbord reinigen borstel

Reinigen

De volgende stap in hoe een toetsenbord onderhouden, is vuile vlekken reinigen. Hiervoor zijn er verschillende producten mogelijk die in geen geval je laptop of toetsenbord zullen beschadigen. Gebruik sowieso nooit water om het schoon te maken want dan zal je de apparatuur wel kapot maken. Het merk HG biedt bijvoorbeeld een toetsenbordreiniger die je op een doek kan sprayen en zo op het toetsenbord kan wrijven.

Extra reinigen

Wil je je toetsenbord extra reinigen dan kan je ervoor opteren om de toetsen los te maken van het bord. Raadpleeg hiervoor wel eventueel video’s of uitleg van een professional want dit is een werkje waar je heel voorzichtig bij te werk moet gaan. Het demonteren van een toetsenbord is steeds afhankelijk van de soort computer waarmee je werkt.

toetsenbord reinigen toetsen uithalen

Professioneel

Wil je je toetsenbord graag eens grondig laten reinigen of ben je bang dat je je toetsenbord zal beschadigen als je het zelf doet? Breng je computer dan binnen bij een reparatiedienst in de buurt en laat het werk doen door professionals. Zo ben je altijd zeker dat alles in orde is en blijft.

Met deze tips weet je perfect hoe een toetsenbord onderhouden kan worden en heb jij geen last meer van vieze toetsen en kan je met een gerust hart op je computer werken.

Previous Post Next Post

You Might Also Like