eerste keer verhuizen
besparen, Nieuws

Je eerste keer verhuizen: checklist

Huisje, tuintje, boompje, kindje. Maar ook: checklistje. Waarmee moet je zoal rekening houden wanneer je voor het eerst verhuist? Wie moet je zoal op de hoogte brengen? Wanneer moet je een energieleverancier kiezen? Met deze eerste verhuizen-checklist kom je al een eindje verder.

1. Wat moet je vooraf weten van je huis?

Terwijl je ongetwijfeld staat te popelen om je nieuwe huis in te trekken, vergeet je misschien de saaiere kant van het verhaal. Zorg er in eerste plaats voor dat je goed weet hoe je huis er op papier uitziet. Wat zijn de afmetingen van de muren, ramen en deuren? Hoeveel oppervlakte bedekt je vloer?

Op basis daarvan kun je later je keuzes maken voor je inrichting: welke meubels zet je? Wat voor decoratie kies je? Welk kleurenpallet zul je gebruiken? Ook je berekeningen voor je verf of behang kun je daaruit afleiden. Allemaal zaken voor op jouw persoonlijke verhuizen-checklist.

Wanneer je huurt, is er nog een ander niet te verwaarlozen punt op je verhuizen-checklist: je huurcontract. Het is cruciaal om de voorwaarden en regels van de eigenaar goed door te nemen. Niet alleen voor je huurprijs, maar ook of je huisdieren in huis mag nemen en welke verantwoordelijkheden jij als huurder precies hebt.

checklist voor verhuis

2. Wie moet van je verhuis afweten?

Een nieuw huis, een nieuw adres. Vergeet dus zeker niet op tijd iedereen op de hoogte te stellen van je nieuwe adres. Begin ongeveer een maand op voorhand bij de gemeente- of stadsdienst.

Daarbij horen allerlei verzekeringsmaatschappijen, de mutualiteit en de dokters (dus ook de tandarts en oogarts). Wanneer je op punt staat om te verhuizen, kun je bij de post vragen om alle post op jouw naam om te leiden naar je nieuwe adres. Enneh… Vergeet je vrienden, familie en oude buren niet!

3. Waaraan moet je nog denken?

Ongeveer een maand voor je verhuis kies je best een maatschappij voor je water, elektriciteit en aardgas. Ga op het internet zeker eens op zoek naar een onafhankelijke vergelijkingssite en vind het pakket dat het beste past bij jouw situatie. Kom je dan toch niet van hotel mama? Verwittig dan ook op tijd je oude huisbaas of regel de verkoop van je oude huis.

Zeker de laatste dagen voor je verhuis begin je best met de befaamde grote kuis. Wat heb je nog nodig? Wat vliegt de deur uit? Daarna kun je beginnen inpakken. Het beste gebruik je daarvoor stevige kartonnen dozen of andere boxen. Wanneer je deze verhuizen-checklist erop zitten hebt, kun je beginnen met je feestje te plannen voor je housewarming!

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like