hoe besparen tijdens winkelen
besparen

Tips: Hoe besparen tijdens het winkelen

We doen het allemaal en vaak meermaals per week: boodschappen vragen niet alleen veel van onze tijd, ook onze portemonnee wordt er niet gelukkiger van. Toch kan je besparen tijdens het winkelen. Maar hoe doe je dat precies? Met deze tips kan je eenvoudig besparen tijdens het winkelen.

Controleer je voorraadkast

Voordat je vertrekt naar de winkel, controleer zeker eens je voorraadkast. Het heeft geen zin om aardappelen te kopen als je er nog veel heb liggen thuis. Ruim je voorraadkast dus vaker op om zeker te zijn wat je allemaal nog liggen hebt en je geen overbodige spullen in huis haalt.

Eet voordat je vertrekt

Een groot probleem waardoor je niet kan besparen tijdens het winkelen is een lege maag. Vul je maag zeker en eet genoeg voordat je vertrekt. Als je in de winkel bent en je honger hebt, ga je sneller dingen kopen waar je op dat moment zin in hebt. Heb je wel gegeten? Dan zal je enkel kopen wat nodig is.

Maak een boodschappenlijst

Neem een pen en papier en neem de tijd om een boodschappenlijst op te stellen. Zo’n lijstje is noodzakelijk want zonder heb je sneller de neiging om dingen te kopen die je niet nodig hebt. Ook is de kans groot dat je dingen vergeet. Ga je enkel voor aardappelen en appels naar de winkel, dan kom je misschien wel buiten met chips en andere spullen die je niet nodig hebt.

besparen in de winkel

Neem de achterste producten

Wanneer je in de supermarkt bent, en je bijvoorbeeld brood wilt kopen, wees er zeker van dat je de achterste producten neemt in de rij want dat zijn meestal de meest verse producten. Controleer daarom zeker de houdbaarheidsdatum en vergelijk welke de recentste is.

Ga naar de markt

Als je groenten en fruit nodig hebt, is het beter dat je naar de markt gaat. De groeten zijn er 100% vers en meestal goedkoper dan in supermarkten. Daarnaast is het ook nog gezellig om op de markt te wandelen en een babbeltje te doen met de kraamman/vrouw.

winkelen en besparen

Kies het witte product

Elke winkel verkoopt producten van hun eigen merk (bijvoorbeeld het witte product Boni Selection van Colruyt). De kwaliteit is meestal hetzelfde. De smaak van mozzarella van een gekend merk of van het witte product is praktisch hetzelfde, je betaalt enkel voor het merk.

Vraag altijd een klantenkaart aan

Iedereen kent het gesprek wel tussen de kassierster en de klant over de klantenkaarten. Je zou ervan verschieten hoeveel je kan besparen door zo’n klantenkaart aan te schaffen.

Met deze tips lukt het je sowieso om te besparen tijdens het winkelen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like