goedkope skireis boeken
besparen

Tips voor een goedkope skivakantie

Met de winter in het vooruitzicht, beginnen de meesten al te dromen van een skivakantie. Toch moet je daar ieder jaar heel wat euro’s voor neertellen. Is je vakantie voor de komende winter al geboekt? Geen nood, want ook dan kan je nog besparen op een aantal zaken. En zeker als er nog geen skireis op de kalender staat, zullen onderstaande tips voor een goedkope skivakantie zeker van pas komen. 

Kies de juiste periode

Heb je een bepaalde periode om te gaan skiën in gedachten? De prijs van een skireis is daarvan namelijk heel erg afhankelijk. De kerstvakantie is uiteraard de drukste, maar ook de duurste periode. Met kinderen op skireis gaan betekent echter dat je gebonden bent aan de schoolvakanties. Met kinderen kan je opteren om te gaan skiën tijdens de paasvakantie: langere dagen en lagere prijzen en ook dan is er in veel gebieden nog sneeuw te vinden. De lente is goedkoper dan de winter en dat zal je zelf ondervinden: tot 40% goedkoper. Reis je alleen of met vrienden? Vertrekken buiten die populaire vakanties scheelt al veel in je portemonnee.

skiën voordelig

Vroegboekkortingen

Een tip voor volgend jaar als je ondertussen al een reis gepland hebt: boek ruim op voorhand want zo geniet je het best van een goedkope skivakantie. Je kan op die manier genieten van kortingen tussen 15% en 35%.

Bestemming

Het prijskaartje van een skireis is echter vooral afhankelijk van de bestemming. In Tsjechië of Slovenië kan je bijna voor de helft van de prijs dan in Frankrijk of Oostenrijk gaan skiën. De skigebieden zijn veel kleiner, maar voor beginners en kinderen is dat meer dan genoeg.

Accommodatie

Om te besparen op je skireis neem je best eerst een kijkje bij Travelbird voor interessante aanbiedingen. Maar ook bij Booking.com kan je regelmatig gouden zaken doen. Bij het kiezen van je accommodatie kan je naast hotels ook kiezen voor een chalet of – nog goedkoper – een appartement. Ga zelf aan de slag en voorzie iedere dag zelf je maaltijden. Kiezen voor een appartement betekent dat je goedkoper kan logeren. Je kan zelfs van thuis uit al een aantal maaltijden voorzien en in een frigobox meenemen.

goedkopere skivakantie

Skimateriaal

Skilatten, skischoenen en skistokken huur je het best in België want huren op de berg is veel duurder. Ga naar een plaatselijke skiwinkel in België en reserveer je skimateriaal voor je skireis. Zo bespaar je tot 400 euro per gezin. Wil je het toch niet hier huren en meesleuren? Ga dan huren in het dal van je skigebied. Ben je een fervent snowboarder of skiër? Dan kan je het skimateriaal evengoed online kopen. Onder meer bij Kellersports kan je online skimateriaal huren.

Skilessen

Wil je graag als een ervaren skiër naar huis te komen? Boek dan je skilessen in de namiddag. Je betaalt dan een pak minder. Je kan ze evengoed op voorhand reserveren online wat je ook wat euro’s bespaart. Ook in België kan je lessen nemen op een kunstbaan en dan hoef je helemaal geen lessen meer te nemen in het buitenland.

goedkope skivakantie boeken

Skipas

Je kan besparen op een skipas door hem te kopen in een klein skigebied. Ga je sowieso naar een groter skigebied? Dan check je best eerst online of het op die manier niet goedkoper is. Ga je naar Zwitserland? Probeer dan eens via Swisspasses. Of is het Oostenrijk dat op de planning staat? Via de website van Yodelyou kan je tot 50% besparen. Ben je met het hele gezin op skireis? Kies dan zeker voor een familiepas.

Ga dankzij deze tips voor een goedkope skivakantie!

Previous Post Next Post

You Might Also Like