Dure-of-goedkope-zonnebrillen
besparen, Cadeaus, Gezondheid

Een zonnebril kiezen

Zonnebrillen dienen voor de bescherming van je ogen maar zorgen er ook voor dat je er stoer gaat uitzien. Maar vaak zijn er enorme prijsverschillen tussen deze zonnebrillen. Zijn er dan enorme verschillen en beschermen de goedkope modellen je ogen wel voldoende? Wij leggen je uit hoe je kan een zonnebril kiezen en waarom.

Goedkoop vs duur

Zijn duurdere zonnebrillen beter dan de goedkope variant? Zeker en vast niet. Het verschil ligt hem vooral aan de montuur die van betere kwaliteit is. Maar beide soorten zonnebril bieden bescherming voor de ogen. Het kan wel zijn dat de goedkopere variant vroeger aan vervanging toe is. De duurdere zonnebrillen horen langer mee te gaan en nog steeds een goede bescherming te bieden.

Waar moet je mee rekening houden?

Bij het aankopen van een zonnebril is het belangrijk dat je controleert of het ‘CE-logo’ aanwezig is. Dit logo toont aan dat de zonnebril het UV-licht voor 100% tegenhoudt. Het logo kan dus zowel op duurdere als goedkopere zonnebrillen aanwezig zijn.

Er bestaan vier verschillende categorieën die elk een bepaalde sterkte weergeven. Zo is het voor tijdens het skiën een goed idee om een zonnebril uit categorie 4 te kopen. Deze biedt namelijk voldoende bescherming tegen de weerkaatsing van de zon in de sneeuw. Anderzijds mag je soort zonnebrillen niet dragen in de auto omdat deze te donker is waardoor je geen goed zicht meer hebt. Een gewone zonnebril die bescherming biedt tegen de zonnestralen is een bril uit categorie 2 voldoende.

Goedkope-vs-dure-zonnebrillen.Ski

Als laatste is het aan jou de keuze welke montuur en vorm je graag ziet. Vaak zijn de duurdere modellen net diegene dat je het liefste ziet, maar misschien zit er toch ook eentje bij de goedkopere zonnebrillen.

Bij een zonnebril kiezen is er dus geen verschil qua bescherming voor de ogen tussen dure en goedkope zonnebrillen. Het hangt gewoon af welk model jij graag ziet en goed op je neus past.

Previous Post Next Post

You Might Also Like