Gezondheid

Een verkoudheid voorkomen dankzij onze tips

Nu de herfst in het land is en het kouder wordt, steken de verkoudheden terug de kop op. Maar hoe kan je nu juist zo’n verkoudheid voorkomen? Wij zetten een aantal gezondheidstips voor jou op een rijtje om de herfst en de komende winter door te komen zonder verkoudheid.

Gezond eten

Om een verkoudheid te voorkomen is het in de eerste plaats belangrijk om gezond en goed te eten. Je lichaam kan zich zo verdedigen tegen verschillende virussen en microben. Het grillige weer zorgt er daarnaast ook voor dat je minder vitamine D (zon) binnenkrijgt. Nu het herfst is, kies je ook beter voor de groenten en het fruit van dit seizoen, waaronder wortelen, pompoen, rode biet, rode kool, venkel en koolraap. Kolen en broccoli versterken bovendien je immuunsysteem. Bij Hello Fresh krijg je iedere week een box toegestuurd met ingrediënten voor 3 of 5 gezonde maaltijden.

 

SporteniStock_000049399754_Small

Om je immuunsysteem te ondersteunen en versterken is het verstandig om voldoende te sporten. Zo loop je minder risico op een verkoudheid. Voorkomen is dan ook makkelijker dan te genezen. Elke dag ongeveer 30 minuten bewegen is ideaal. En met de juiste sportschoenen is dat nog veel leuker. Bij Sarenza vind je modellen in allerlei kleuren en maten.

 iStock_000071873675_Small

Warme kledij

Het spreekt voor zich dat je je voldoende warm aankleedt om geen verkoudheid te krijgen. Je handen en voeten bedekken en je hoofd beschermen is belangrijk als het kouder wordt. Je lichaamstemperatuur daalt het snelst via je schedel, dus het is extra belangrijk om deze te beschermen. Een verkoudheid voorkomen kan je doen door kleding met synthetische stoffen te vermijden want die zorgen ervoor dat je sneller gaat zweten. Die vochtigheid zorgt ervoor dat je sneller verkouden wordt. Neem dus zeker eens een kijkje in het assortiment warme pulls, cardigans en wollen jassen van Zalando.

 

iStock_000050683038_SmallEen goede nachtrust

Een goede nachtrust kan wonderen doen, wordt wel eens gezegd. En dat blijkt te kloppen. Je lichaam kan ‘s nachts herstellen, zowel lichamelijk als mentaal. Je lichaam heeft dus nood aan voldoende rust. Het is wetenschappelijk bewezen dat wie minder dan 5 uur slaapt per nacht, dubbel zoveel kans heeft om een verkoudheid op te lopen. Er vanavond eens op tijd inkruipen is dus zeker een goed idee.

Previous Post Next Post

You Might Also Like