zelfbruiners
Gezondheid

Hoe gebruik je een zelfbruiner?

De zomer komt eraan en dat betekent dus dat ook de blote benen tevoorschijn komen. Al zijn die bij sommigen nog niet helemaal summerproof. Om dat op te lossen kan je kiezen voor een zelfbruiner. Dat zorgt voor een bruine kleur zonder dat je huid beschadigd geraakt door UV-stralen. Maar hoe moet je zo’n zelfbruiner eigenlijk aanbrengen? En welke zelfbruiners bestaan er allemaal? We vertellen het je hieronder.

Voorbereiding

Voor het aanbrengen van een zelfbruiner moet je je huid goed reinigen. Onthaar een dag voordien je benen.

Scrub aanbrengen

Voor het gebruik van een zelfbruiner, moet je eerst je benen scrubben zodat alle dode huidcellen verdwenen zijn. Daardoor blijft de zelfbruiner beter zitten en zal je een effen tint creëren.

Hydrateren

Vooraleer je aan de slag gaat met een zelfbruiner, moet je jouw huid hydrateren. Het product kan op droge benen namelijk zorgen voor vlekken. Smeer je lichaam dus dagelijks in met een bodylotion zodat het voldoende gehydrateerd is.

bodylotion online kopen

Kies een zelfbruiner

Je vindt tegenwoordig zelfbruiners in alle soorten en maten: sprays, lotions, gel, mousse, serums en zelfs doekjes. Kies in de eerste plaats het product dat je zelf het liefst gebruikt.

Spray

Als je kiest voor een zelfbruiner in de vorm van een spray, dan kan je gaan voor de BB Summer Bronzer van L’Oréal. De getinte spray zou zorgen voor natuurlijk bruine benen zonder strepen. Met water en zeep kan je de tint er snel ook weer afwassen.

Lotion

Niet helemaal te vinden voor een zelfbruiner an sich? Dan kan je ook opteren voor de Bodylotion met subtiele zelfbruiner van Nivea. Die hydrateert en zorgt er bovendien voor dat je een natuurlijke bruine kleur krijgt na verloop van tijd.

Mousse

De zelfbruinende bronzing mousse van Rimmel is een luchtige mousse die meteen wordt opgenomen door de huid. Omdat hij snel droogt, geeft hij ook geen vlekken op je kleding.

zelfbruiner gebruiken

Zelfbruiner aanbrengen

Afhankelijk van de zelfbruiner die je gekocht hebt, check je ook best eens de aanwijzingen die op de verpakking staan. Starten doe je onderaan: eerst de voeten, dan onderbenen, dijen, buik, borst, armen, rug en nek. Gebruik niet te veel van het goedje en zorg er gewoon voor dat je huid ermee bedekt is. Neem vooral je tijd bij het aanbrengen van de zelfbruiner. Als je snel te werk gaat, kan dat zorgen voor vlekken en strepen.

Na het aanbrengen

Laat de zelfbruiner goed intrekken en drogen vooraleer je jouw kleren aantrekt. Je zal ook de mooiste teint krijgen op die manier.

Previous Post Next Post

You Might Also Like