Gezondheid

Hoe je lenzen onderhouden?

Brillen. Het is een gegeven wat op steeds jongere leeftijd voorkomt en waar meer en meer mensen mee geconfronteerd worden. Vanaf een bepaalde leeftijd is het in veel gevallen echter toegestaan om je bril te verruilen voor een paar lenzen. Zo hoef je tijdens de winter niet continu je bril te poetsen als je uit de kou een warme ruimte binnenstapt en tijdens de zomer je bril niet continu op z’n plaats duwen als het buiten snikheet is. Maar lenzen dragen, dat houdt ook een zeker risico voor je ogen in. Daarom is het belangrijk op een juiste manier je lenzen te gebruiken. We zetten de belangrijkste tips voor je op een rijtje om op een goede manier je lenzen te onderhouden:

Was altijd je handen voor je je lenzen aanraakt. Je kan namelijk makkelijk bacteriën in je ogen krijgen wat dan weer tot ontstekingen kan leiden. Met een oogontsteking mag je een tijdje je lenzen niet dragen.Let op de houdbaarheidsdatum van je lenzenvloeistof. Sluit de fles altijd goed af en vervang ook om de twee maanden het potje waar je je lenzen in bewaart.

 

Controleer steeds je lenzen voor je ze in je ogen steekt zodat je zeker weet dat ze zuiver zijn of dat er geen scheurtjes in zitten. Beschadigde lenzen kunnen ook schade aan je ogen aanbrengen. Deze schade kan oppervlakkig zijn en zich in de vorm van een oogontsteking uiten maar beschadigde ogen die niet goed verzorgd worden, kunnen ook blijvende schade hebben. In deze omstandigheid is het vaak onmogelijk om nog lenzen te dragen.

 

Ga 1 keer per jaar op controle bij een oogarts of lensspecialist om je ogen te laten nakijken. Op die manier kunnen eventuele afwijkingen van je ogen tijdig gevonden worden en er wordt tevens gecontroleerd of je ogen nog niet achteruit gegaan zijn. Bovendien kan je via de oogarts een attest verkrijgen waarmee je recht hebt op een gedeeltelijke terugbetaling van je lenzen via de mutualiteit.

 

Lenzen kopen wordt tegenwoordig steeds gemakkelijker. Er zijn ondertussen heel wat aanbieders waarbij je makkelijk en snel je lenzen online kan bestellen. De grootste speler op dit gebied is ongetwijfeld Lensonline. In de webshop heb je de keuze tussen maandlenzen, weeklenzen, daglenzen en zelfs kleurlenzen. Je kiest het type lens wat jij doorgaans draagt, duidt de sterkte aan voor beide ogen en bestelt heel gemakkelijk. Je hebt de keuze om je lenzenpakket op te halen bij een Lensonline filiaal of je kan ze aan huis laten leveren. Voor die levering wordt er een kostprijs van €3,90 of €4,90 aangerekend. Je kan online betalen of bij afhaling in een filiaal.

Bestel je je lenzen via promo-code dan krijg je dankzij een exclusieve kortingscode steeds 5% korting en de keuze uit een gratis XBeam of gratis lenzenvloeistof erbovenop. Ontdek dit mooie aanbod via promo-code.be!

Previous Post Next Post

You Might Also Like