tips tegen muggen
Gezondheid

8 handige tips tegen muggen

Het vervelende gezoem van muggen ’s nachts en de irritante, jeukende beten de ochtend nadien: iedereen kent het. Wat kan je nu het best doen om deze bloedzuigende ettertjes tegen te gaan? Met deze handige tips tegen muggen kan je meteen aan de slag gaan!

Zet de ventilator aan

Een ventilator naast je bed plaatsen is vaak de beste oplossing. Muggen kunnen namelijk niet tegen een sterke luchtstroming. Zet hem niet te hard, zodat je geen last krijgt van een verkoudheid of een stijve nek.

Drink een gin-tonic

Gin-tonic bevat kinine, een stofje dat muggen op afstand houdt. Allen een gin-tonic drinken dus is de boodschap!

gin tonic

Plaats muggenramen en -deuren

Wil je voorkomen dat muggen je huis binnentreden? Plaats dan muggenramen en -deuren. Deze houden muggen op een veilige afstand, terwijl je toch nog je huis kan verluchten.

Smeer jezelf goed in

Smeer jezelf in met allerlei sprays, zalfjes en lotions om de muggen van je af te houden. Je lijfgeur wordt een pak minder aangenaam, maar de muggen zullen tenminste ver uit je buurt blijven.

muggenspray

Gebruik natuurlijke middelen

Ga eens neuzen in grootmoeders kastje voor enkele natuurlijke middelen zoals azijn, lavendel, wierook, kruidnagel, tijgerbalsem, basilicum en knoflook.

Laat de insectenlamp zijn werk doen

Deze insectenlamp trekt muggen aan door verspreiding van blauw UV-licht en elektrocuteert ze vervolgens. Zet de lamp aan voor het je gaat slapen en de volgende ochtend heb je gegarandeerd prijs.

instectenlamp

Draag lange, lichtgekleurde kleding

Kleding is een prima hulpmiddel tegen muggen. Als je luchtige kleding draagt, blijf je koeler en trek je minder muggen aan. Ook de kleur is belangrijk. Draag lichtgekleurde kleding. Muggen worden namelijk aangetrokken tot zwart en felle kleuren. Met een lange witte broek en een licht truitjes zit je dus safe.

Ga op jacht met de vliegenmepper

Ben je old school en ga je liever op jacht met de vliegenmepper? Zoek je doelwit, neem de juiste positie aan en meppen maar!

vliegenmepper

Toch gebeten?

Hebben ze je toch te grazen genomen ondanks deze tips tegen muggen? Verzacht dan je muggenbeten door er een beetje azijn, tandpasta of jodium op te smeren.

Previous Post Next Post

You Might Also Like