vettig haar tips
Gezondheid

Tips tegen vet haar

Regelmatig last van vettig haar? Heb je geen flauw idee hoe dat komt? Wij geven je alvast enkele tips tegen vet haar!

Kies de juiste shampoo

Shampoo is cruciaal voor de gezondheid van je haar. Kies daarom eentje die past bij je haar en hoofdhuid. Wordt je haar snel vettig? De siliconen in je shampoo kunnen wel eens de oorzaak zijn. Die siliconen creëren glanzende lokken, maar maken ze tegelijkertijd ook waterafstotend. Hierdoor kan je haar slecht ademen.

Liever geen vettig haar? Ga dan voor een shampoo zonder siliconen, die zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten bevat. Die zijn doorgaans wel wat duurder. Met zo’n shampoo wordt je haar minder snel vettig, waardoor deze ook langer meegaat.

Gebruik je daarnaast ook een conditioner? Bevestig die dan enkel op je haarpunten, en niet op het haar dat dicht bij je hoofdhuid zit.

shampoo vettig haar

Was je haar niet te veel

Te veel wasbeurten is nooit goed. Heb je dun of broos haar? Of heb je last van een droge hoofdhuid? Dan was je je haar best niet te veel. Warm water is ook niet meteen optimaal voor je haar. Het kan je hoofdhuid uitdrogen, wat uiteindelijk leidt tot vettig haar en schilfers.

Kies een geschikte shampoo, beperk het aantal wasbeurten en spoel je uit met lauw tot zelfs koud water. Na verloop van tijd zal je haar steeds minder vettig worden. Ook de haardroger te veel bovenhalen is niet zo’n goed idee.

vettig haar wassen

Let op je voeding

Welke voeding een slechte invloed heeft op je haar, is moeilijk te zeggen. Veel hangt af van de hoeveelheid en in welke combinaties je eet. Veel water drinken is de boodschap. Zo kunnen mogelijke afvalstoffen eenvoudig worden afgevoerd en voorkom je dat je hoofdhuid onnodig begint te zweten. Je haar zal dus minder snel vettig worden.

voeding vetting haar

Verander niet continu van kapsel

Verander je regelmatig van kapsel? Dan kan het wel eens zijn dat je haar vaak vettig is. Wanneer je ‘s morgens voor de spiegel staat, kies dan voor een makkelijk kapsel waarbij je zo weinig mogelijk haarstijlingproducten nodig hebt. Je zal merken dat je haar al gauw minder vettig wordt.

kapsel vettig haar

Gebruik natuurlijke middelen

Je hebt niet genoeg tijd om je haar te wassen, dus grijp je maar snel naar de droogshampoo. Het is ons allemaal wel al overkomen. Zo nu en dan droogshampoo gebruiken is niet schadelijk, zolang het maar geen gewoonte wordt.

Een tip tegen vettig haar: wrijf je haar eerst droog met een handdoek. Spoel na het wassen je haren met citroensap of een scheutje azijn. Dat is minder agressief voor je haar, maar werkt minstens even efficiënt!

natuurlijke middelen vettig haar
Pas deze tips tegen vet haar toe en je haar zal stilaan maar zeker terug gezond worden.

Previous Post Next Post

You Might Also Like