zorgeloze vlucht tips
Gezondheid

Tips voor een zorgeloze vlucht

Trek je er binnenkort op uit met het vliegtuig? Dan ondervind je wellicht nu al de eerste zenuwen om alles geregeld te krijgen. En dat kan zenuwslopend zijn. Toch is er geen enkele reden tot paniek. Wij geven je alvast enkele tips voor een zorgeloze vlucht!

Neem de juiste reiskoffer mee

Kies een koffer die kras- en schokbestendig is. Een harde reiskoffer is waterdicht en zorgt voor de nodige bescherming. Dankzij een kofferriem blijven al je spullen netjes bij elkaar. Geen fan van de harde reiskoffers? Probeer dan eens een reistas. Plan je een avontuurlijke tocht? Dan is een trekrugzak wellicht iets voor jou. Weeg voor de zekerheid voordat je vertrekt je bagage met een kofferweegschaal.

ideale reiskoffer

Beveilig je bagage

Vertrek je op reis, dan neem je beter geen risico’s. Beveilig je koffer daarom met een slot. De meeste reiskoffers hebben standaard een slot ingebouwd. Daarnaast kan je je koffer ook beveiligen in de luchthaven met strakke, transparante folie. Dat voorkomt dat iemand je koffer kan openen  en het beschermt de koffer tegen krassen en deuken.

folie reiskoffer

Houd je nuttig bezig

Een vlucht kan soms lang duren en ook in de luchthaven zelf kan je soms uren wachten. Zorg dus dat je je nuttig kan bezighouden. Lees je favoriete boek, luister je lievelingsnummers of speel spelletjes op je smartphone en de tijd vliegt zo voorbij. Vergeet zeker je hoofdtelefoon of oortjes niet, zodat je de andere passagiers niet stoort. Wil je graag een dutje doen? Een reiskussen of plaid komen dan zeker goed van pas. Gaan er kinderen mee? Zorg dan voor wat knuffels, kleurboeken en -potloden, … Ook kauwgom mag zeker en vast niet ontbreken om oorsuizen te bestrijden!

hooftelefoon reizen

Zorg voor de nodige reisdocumenten

Voor heel wat vakantiebestemmingen heb je enkel je gewone identiteitskaart nodig. Heb je toch een reispaspoort nodig? Vraag dat dan tijdig aan. Voor sommige landen heb je daarbovenop nog een visum nodig. Is je kind jonger dan 12 jaar? Dan heeft hij of zij een kids-ID nodig om binnen de EU te kunnen reizen. Bewaar al je reisdocumenten netjes in een mapje om een mooi overzicht te behouden.

reisdocumenten

Vermijd een jetlag

Door op korte tijd door verschillende tijdzones te vliegen, wordt je biologische klok door elkaar geschud. Vermoeidheid, maagklachten, … het hoort allemaal bij een jetlag. Zo’n jetlag is natuurlijk nooit leuk. Met een goede nachtrust en een relaxed gevoel stap je zorgeloos het vliegtuig op. Drink voldoende water, zowel voor als tijdens je vlucht. Desnoods kan je nog even sporten vooraleer je vertrekt. Met een fit lichaam vertrekken vermindert de kans op een jetlag. Als je ‘s avonds aankomt, slaap je beter niet op de vlucht, maar kom je ‘s morgens aan, dan slaap je beter wel tijdens het vliegen.

jetlag

Met onze eenvoudig toepasbare tips geniet je binnenkort van een zorgeloze vlucht. Wij wensen je alvast heel veel plezier!

Previous Post Next Post

You Might Also Like