wat doen bij verkoudheid
Gezondheid

Wat doen bij een verkoudheid: tips

Het is opnieuw de tijd van het jaar: de koude temperaturen en ook de verkoudheden zijn in het land. En van dat laatste wil iedereen natuurlijk zo snel mogelijk afgeraken. Tips om een verkoudheid te voorkomen gaven we je al eerder mee, maar wat doen bij een verkoudheid als je effectief wilt genezen? Wij geven je hier verschillende tips die helpen om er snel vanaf te geraken.

Water drinken
Het beste wat je kan doen om een verkoudheid adieu te zeggen is veel water drinken. Hydrateer je lichaam want een verkoudheid zorgt sneller voor uitdroging. Voldoende water drinken zal eveneens tot effect hebben dat overtollig slijm sneller kan afgevoerd worden. Je lymfestelsel werkt op die manier veel beter en dat speelt een belangrijke rol om de virussen en bacteriën af te weren. Hydrateren in de vorm van koffie, frisdranken of alcohol is echter geen goed idee: deze dranken onttrekken vocht aan het lichaam.

Rusten
Een andere tip om een verkoudheid tegen te gaan is rusten. Je lichaam kan het best herstellen wanneer je zo weinig mogelijk energie steekt in andere zaken. Laat de laptop en televisie ook achterwege en kruip gewoon onder de wol. Een goede nachtrust is essentieel om zo snel mogelijk van een verkoudheid af te geraken.

Honing
Drink thee met honing of neem gewoon een lepel honing als je verkouden bent. Het heeft een antibacteriële werking, zal de symptomen aanpakken en verzacht ook de keelpijn. Aan de thee kan je ook citroensap toevoegen want dat bevat vitamine C.

verkoudheid tips

Vitamine C
Wat doen bij een verkoudheid als de vorige zaken toch niet echt lukken? Vitamine C kan ook een oplossing bieden. De ontgiftende werking van vitamine C heeft een genezende werking. We maken zelf geen vitamine C en daarom eet je best voldoende van onderstaande groenen en fruit om aan de dagelijkse hoeveelheid van 45 gram te komen.

  • Aardbeien
  • Citroen
  • Paprika
  • Bloemkool
  • Koolraap

In verschillende online apotheken vind je vitamine C terug in de vorm van tabletten, maar lees dan wel zeker de bijsluiter na om een overdosis te voorkomen.

Kippensoep
Kippensoep bevat een eiwit met aminozuur cysteïne dat afkomstig is van het kippenvlees. Dat bestanddeel helpt het immuunsysteem om de giftige stoffen in het lichaam te verwijderen en is met andere woorden een antioxidant. Cysteïne verdunt eveneens slijm waardoor dat sneller uit ons lichaam kan verdwijnen.

verkoudheid kippensoep drinken

Hygiëne
Wat doen bij een verkoudheid? Een laatste tip slaat op de hygiëne. Een verkoudheid kan zich het snelst verspreiden via de handen naar onze mond, ogen of neus. Ook al ben je al gezegend met een verkoudheid, was dan toch genoeg je handen en gebruik niet dezelfde zakdoek. Je kan ook kiezen voor een desinfecterende handgel om je handen te reinigen.

Dankzij deze tips om een verkoudheid tegen te gaan ben je er hopelijk snel vanaf!

Previous Post Next Post

You Might Also Like