hoe organiseer ik een barbecue
Nieuws

Een barbecue organiseren: hoe pak je het aan?

Zalig, het is zomer! Drinks get colder, music gets louder, nights get longer, life gets better! Maar wat is er nog beter? Een lekkere barbecue organiseren met al jouw vrienden en familie. Helaas kent iedereen wel dat gevoel: ik ga te weinig vlees, drank en groentjes hebben. Om dan uiteindelijk met overschot voor een hele week over te blijven. Wel, wij geven jou de beste tips hoeveel vlees, drank en groentjes je precies nodig hebt en nog heel wat andere dingen waar je moet aan denken wanneer je een barbecue organiseert.

Ken je gasten

Een eerste stap voor een geslaagde barbecue-avond is je gasten uitnodigen. Vraag zeker ook een bevestiging zodat je goed kan inschatten hoeveel vlees en groenten je precies moet voorzien. Vraag ook of er kindjes meekomen of niet, want voor hen moet je natuurlijk niet zo veel voorzien als voor een volwassene. Dan is het uiteraard tijd om naar de winkel te gaan. Geen zin om inkopen te doen? Dan kan je ook je vlees en groentjes online bestellen!

Vlees is het belangrijkste bij een barbecue, maar ook salade, tomaatjes, wortelen, aardappel in de schil en meer bijgerechten mag je zeker niet vergeten. Een gemiddeld persoon eet tijdens een BBQ ongeveer 550 gram. Dit is inclusief salade, saus en rauwkost. Reken dus ongeveer 400 gram vlees per persoon, ofwel 4 of 5 soorten BBQ-vlees. Voor kindjes reken je dan best maar 1 of 2 stukken vlees.

BBQ tips

Een voorbereid man of vrouw is er twee waard

Het eten is natuurlijk het allerbelangrijkst op een barbecue, maar er komen ook nog andere dingen aan te pas. We lijsten voor jou de essentials op voor een geslaagde BBQ!

  • Zorg voor wat sfeer met een muziekje. Maak daarom op voorhand al een leuke afspeellijst met de favoriete nummers van jou en je gasten.
  • Vergeet ook geen aperitief of dessert. Start de avond met leuke tapas en sluit de avond af met heerlijke geroosterde marshmallows of maak s’mores!
  • Vermijd ongewenste gasten: die vervelende muggen zijn er ook op jouw barbecue. Koop daarom wat citronella kaarsen en haal wat citronella planten in huis. Zo eindigt jouw avond niet vol bulten op je lichaam en de kaarsen en plantjes zorgen voor extra sfeer, twee muggen in een klap!
  • Warm de houtskool een halfuurtje à een uurtje op voorhand al op. Begin met de visgerechten en terwijl je geniet van heerlijke scampi of een stukje zalm bak je het vlees en gevogelte.
  • Ook de afwas moet gebeuren. Ben je niet zo’n poetsvrouw of -man? Haal dan papieren bekers en bordjes in huis die je kan weggooien. Zo kan je langer genieten bij jouw gasten!

Zo, nu kun je de perfecte barbecue organiseren. Hop, waar wacht je nog op? Steek die barbecue in gang en geniet van je zomer!

Previous Post Next Post

You Might Also Like