kantoorjob bewegen
Nieuws

Blijf bewegen op het werk met deze tips

Voldoende bewegen is niet altijd makkelijk wanneer je een bureaujob hebt. We kennen het allemaal wel: hoofdpijn op het einde van de dag, vermoeide ogen, nekpijn en aan die 10 000 stappen geraak je ook amper. Daarom is het heel belangrijk om te bewegen op het werk en geven we enkele tips mee die je kan volgen.

Laat de auto in de garage

De reis naar en van het werk is ook een deel van je dagelijkse beweging. Daarom kan je beter met het openbaar vervoer komen en van de halte tot je werk wandelen. Tip: trek stevige schoenen aan! Als je natuurlijk dichter bij huis werkt, dan kan je ook kiezen voor je favoriete tweewieler!

gebruik openbaar vervoer voor het werk

Doe het face-to-face

Moet je iets laten weten aan je collega(‘s) of heb je een vraag? Ga het hen dan persoonlijk zeggen ook al is via mail alles veel makkelijker en sneller. Stap naar de andere afdeling en vertel het aan je collega(‘s). Het bevordert je sociale contact en het is ook nog eens goed voor je gezondheid.

Wandel bij elke oproep

Als je denkt dat het telefoontje maar een minuut of twee zal duren, dan kan het al snel oplopen tot een halfuur of een uur. Stap even rond op je afdeling. Zo maak je je telefoontje plezant en verbrand je terwijl calorieën.

Trap vs Lift

Eerste verdieping of vijfde verdieping, neem altijd de trap! Als het te veel verdiepingen zijn voor jou, doe dan een tweetal verdiepingen met de trap en de rest met lift. Zo ben je zeker dat je voldoende zal bewegen op het werk.

wandelen is belangrijk op kantoor

Vul je drinkbus aan de waterkraan

Verander je flessen door drinkbussen die je op het werk telkens vult. Zo ga je vaker moeten opstaan en zal je meer bewegen op het werk omdat je tot aan de waterkraan moet gaan. Hoe meer je drinkt, hoe vaker je het kleinste kamertje op je werk zal opzoeken. En elke stap die je zet, telt natuurlijk.

Doe onopvallende oefeningen

Lift je benen op en neer, trek je armen uit, beweeg je hoofd voor je nekspieren, … Die oefeningen zijn discreet genoeg zodat andere niets zullen merken. Zien ze het toch? Overtuig ze dan gewoon om mee te doen.

Kantooropstelling & Grote Kuis

Probeer je bureau op te stellen zodat je telkens moet opstaan. Zet bijvoorbeeld het koffieapparaat of de printer in een andere ruimte. Ruim elke avond alle papiertjes op, steek alle benodigdheden zoals stylo’s mooi in je kast en gooi alle post-it’s die je niet nodig hebt weg.

Een bureaujob is niet altijd goed voor je gezondheid, maar probeer met deze tips toch zoveel mogelijk te bewegen op het werk.

Previous Post Next Post

You Might Also Like