reizen bus
Nieuws

Met de bus reizen: wat zijn de voordelen?

Als we denken aan reizen, kiezen we al snel voor de auto of het vliegtuig. Met de bus reizen heeft echter enkele opvallende voordelen tegenover de voor de hand liggende vervoersmiddelen. Overweeg je om ook eens op avontuur te trekken en je (en je medereizigers) te laten brengen door een buschauffeur? Wij overtuigen je graag met onze opsomming van voordelen hieronder! En ja, het gaat veel verder dan voldoende beenruimte …

Met de bus reizen = comfortabel reizen

Oké, beenruimte dus! In het vliegtuig kan die al beperkt zijn. Knus? Ik dacht het niet. Ook in de auto kan het krap worden als je erg veel bagage mee hebt. Een bus daarentegen heeft veel opbergruimte, waarin je al je bagage (goedkoop of zelfs gratis) kwijt kan. En qua beenruimte aan boord valt reizen met de bus ook goed mee. De kans dat je helemaal verstijfd uit de bus stapt is daardoor ook veel kleiner dan wanneer je even lang in een krap vliegtuigzeteltje zou spenderen. Bij sommige busmaatschappijen zijn de bussen bovendien voorzien van een koffiezetapparaat, koelkast, microgolfoven en andere toestellen die je reis nog aangenamer kunnen maken.
bagage bus reizen

Je beleeft het onderweg zijn

Dit is natuurlijk volledig afhankelijk van hoeveel kilometers je aflegt, maar in tegenstelling tot de trein en al zeker tot het vliegtuig, kan je van op de bus het landschap echt zien veranderen. En dat onderweg zijn net zo’n belangrijk aspect van het reizen is of minstens kan zijn, daaraan herinnerde Wim Lybaert met zijn Columbus ons recent nog. Een tragere manier van reizen ontspant ons meer, en dankzij de buschauffeur kunnen we zonder zorgen genieten van het traject.

Het is milieuvriendelijk en goedkoop

Dat met de bus reizen goedkoop is, weten we allemaal. Flixbus is zo een van de bedrijven die goedkope busreizen binnen Europa aanbieden. Afhankelijk van de afstand kan het wel meer tijd kosten dan reizen met het vliegtuig, maar het is dan wel weer milieuvriendelijker. Wil je je fiets meenemen op de bus? Ook dat kan goedkoop en in sommige gevallen zelfs zonder hem te moeten demonteren.
reizen met de bus

Je kan iets doen

Of je nu alleen of met vrienden de bus neemt, je kan onderuitzakken in de zetel en je bezighouden met wat je leuk vindt, zonder stress, zonder de bestuurder te storen en zonder zelf de weg in het oog te moeten houden. Je moet er gewoon voor zorgen dat je op tijd de bus neemt, maar zodra hij vertrekt, kan ook het chillen beginnen. Reis je alleen, dan kan dat het ideale moment zijn om een boek te lezen, andere reizigers te leren kennen en verhalen te delen, wat te slapen, mailtjes te beantwoorden (met gratis wifi) etc. Reis je met gezelschap? Tijd om bij te babbelen en plannen te smeden!

Wil je Europa ontdekken? Overweeg dan zeker eens de bus! Met de bus reizen is betaalbaar, milieuvriendelijk, comfortabel en je ervaart de pluspunten van traag reizen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like