lenteschoonmaak
Nieuws

De lenteschoonmaak in 5 stappen

Haaaa, de lente is eindelijk in het land! Kriebelt het bij jou ook om je woning nog eens een grondige schoonmaakbeurt te geven? Ga aan de slag met onze tips voor de lenteschoonmaak en laat een nieuwe wind door je woning waaien!

1. Plannen, plannen, plannen

Vooraleer je nog maar denkt aan schoonmaken, maak je een plan op. Beslis welke kamer je op welke dag wil aanpakken en voorzie voldoende tijd. Fan van lijstjes? Maak per kamer een lijstje van de verschillende taken. Nog zo leuk om puntjes te kunnen doorstrepen!

2. Opruimen

Doe alle rommel weg uit je woning en je hebt meteen al een eerste belangrijke stap gezet. Doe dat zo efficiënt mogelijk, kamer per kamer, en maak stapels per categorie spullen. Zorg er dan ook voor dat die stapels zo snel mogelijk uit je huis geraken. Nadien kan het leukere werkje beginnen: de kapotte borden, glazen en andere keukenspullen vervangen, de kapotte lampen vervangen … alles in een nieuw jasje steken!

opruimen lenteschoonmaak

Boekentip!

Al gehoord van opruimgoeroe Marie Kondo? Sinds 2014 heeft de Japanse met haar revolutionaire opruimmethode een ware hype gecreëerd. Lees Opgeruimd! en je zal ongetwijfeld geïnspireerd worden – om op te ruimen nog wel!

3. Organiseren

Rust creëren in je hoofd én je woning, dat doe je door de overblijvende spullen een plaatsje te geven. Dit kan een heel karwei zijn, maar het geeft zo veel voldoening om je spullen netjes en overzichtelijk te organiseren.

4. Poetsen maar!

Na je opruimwoede en de (re)organisatie kan je het winterstof beginnen weghalen. Met wat muziek op de achtergrond maak je er een leuke activiteit van. Of misschien kan je samen met een vriendin of je moeder aan de slag gaan bij elkaar? Werk alleszins kamer per kamer af, van hoog naar laag en van in de kasten naar de buitenkant ervan om te eindigen met de ruimte zelf. Vergeet ook niet je gordijnen en tapijten te reinigen.

tapijt reinigen lenteschoonmaak

Boekentip!

In De Grote Schoonmaakbijbel geeft Hilde Smeesters antwoord op al je poetsvragen, kamer per kamer. Hier zal je heel wat van opsteken!

5. Nog meer schoonmaken

Ook je computer (je foto’s!), je papierwerk, je mailbox en allerlei andere spullen verdienen wat extra aandacht bij De Grote Schoonmaak. Op je smartphone kan je de apps die je niet gebruikt verwijderen en je fotoarchief opruimen (en de mooiste foto’s natuurlijk laten printen!). Als cadeautje geef je jezelf een nieuwe cover – welverdiend na zo’n karwei!

Extra: lenteschoonmaak in je lijf

De lente is natuurlijk ook het ideale seizoen voor een detox kuur! Probeer het eens uit en ondervind de positieve gevolgen van zo’n intense reiniging.

Plannen, opruimen, organiseren, poetsen én ook je (digitale) papierwerk opruimen: in 5 stappen zijn je woning en je hoofd klaar voor de lente! Wanneer plan jij dit voorjaar de lenteschoonmaak in?

Previous Post Next Post

You Might Also Like