tafel kerstmenu tips
Nieuws

De leukste ideeën voor je kerstmenu

Eendenborstfilet, gourmet, een vispannetje, een kalkoenrollade, varkenshaasje, zeewolf: de mogelijke gerechten voor je kerstmenu zijn eindeloos, maar welke kies je juist uit? Om je op weg te helpen, lijsten wij hier de leukste ideeën op voor een kerstmenu dat je makkelijk kan klaarmaken voor een groot gezelschap.

Stoofpotje

Niets zaliger dan een heerlijk stoofpotje als kerstgerecht! Je hoeft het enkel op voorhand klaar te maken waardoor je de avond zelf aan tafel kan genieten van je gezelschap.

Fan van varkensvlees? Het heerlijkste is dat van het Duroc d’Olives varken: een kruising tussen het Duroc varken aan vaderskant en het Large White en Landras varken aan moederskant. Je kan het superieure en super malse vlees online bestellen via Koop Vlees Online. Liefhebbers van puur varkensvlees moeten daar zijn, want het gaat om onbewerkt en natuurlijk vlees.

stoofpotje kerst

 

Gebraad

Wat er ook handig is om klaar te maken tijdens de feestdagen voor een groot gezelschap is een gebraad. Een stuk van 1,5 à 2 kg volstaat voor een gezelschap van 8 personen. Om je gebraad zo mals mogelijk te krijgen, volg je het best wel een aantal tips op! Die vind je hier!

gebraad kerst

 

 

Tajine

Een beetje atypisch, maar zeker niet minder lekker: een tajine op de kersttafel. Daarmee kan je bovendien iedereen plezieren: ga voor een Aziatische, een Marokkaanse, een mediterraanse of een vegetarische variant. Aan jou de keuze!

tajine kerst

 

Kreeft

Als het iets meer mag zijn tijdens de feestdagen, dan kan je altijd kreeft op tafel serveren als kerstmenu. Daarmee maak je ongetwijfeld een grote indruk op je gasten, al moet je de kreeft wel op de juiste manier klaarmaken. Je kan het je gasten al gemakkelijk maken door op voorhand de scharen af te breken met een notenkraker. Vergeet op tafel ook zeker geen kreeftenvorkje te voorzien!

Fondue of gourmet

Wie het zich helemaal makkelijk wilt maken voor een kerstmenu, kan gaan voor de klassieke fondue of gourmet. Je kan een kant-en-klare schotel kopen, of je kan zelf ook een vleesschotel samenstellen. Hier kan je het beste Limousin rundsvlees bestellen. Nog op zoek naar een Fonduetoestel of gourmettoestel?

fondue tips

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like