gezellig terras
Nieuws

Een gezellig terras deze zomer: drie tips

Een gezellig terras: hoe begin je eraan? Waarmee hou je best rekening? Hieronder vind je alvast drie tips die je terras helemaal klaarstomen voor de zomer!

1. Tuinmeubels

Om optimaal van je terras te kunnen genieten, heb je natuurlijk tuinmeubels nodig. Om de juiste te kiezen, stel je je best een aantal vragen. Je vertrekt liefst altijd bij je terras zelf. Je eerste vraag is in dat geval hoeveel ruimte je hebt. In functie daarvan begin je jouw zoektocht. Het spreekt immers voor zich dat je geen tafel kiest met acht stoelen wanneer je maar plek hebt voor vier! Verder is het ook belangrijk dat je kijkt of je ze bij slecht weer veilig en droog kunt plaatsen.

Zoniet, kies je best voor tuinmeubels die goed bestand zijn tegen het regenweer. Zo zijn ze beter te onderhouden. Denk ook vooral aan wat je wilt doen op je terras. Ga je vooral gezellig tafelen met familie en vrienden? Dan neem je uiteraard een stevige tafel met comfortabele stoelen. Of gaat je voorkeur eerder naar rustig lezen in een makkelijke ligstoel? In dat geval is een cosy bijzettafeltje een must! Een gezellig terras kies je natuurlijk altijd voor je eigen comfort.

2. Accessoires voor een gezellig terras

tips voor een gezellig terras

Wil je jouw terras deze zomer nog wat extra sfeer geven? Kies dan voor enkele leuke accessoires om je gezellig terras helemaal op te fleuren. Een paar voorbeelden op een rij:

  • Begin met een paar plantjes. Je bent per slot van rekening buiten: een beetje natuur kan geen kwaad.
  • Heb je groene vingers en wil je die link met de natuur nog wat sterker? Dan is een vertical farm of een ander klein moestuintje zeker iets voor jou. Zo heb je in de zomer je eigen verse ingrediënten!
  • Niets gaat boven de geur van een barbecue in de zomer.
  • Koelt het ‘s avonds wat af? Wat dacht je van een kampvuurtje of een vuurkorf? Daarvoor is je terras de perfecte plek! Je hebt ‘s avonds wat extra warmte én een flinke boost voor de gezelligheid.

3. Terrasverlichting

knus terras

Hoewel het ‘s zomers niet snel donker wordt, is goede verlichting cruciaal. Een paar lampjes kunnen jouw terras omtoveren tot een oase van gezelligheid. En je hoeft zeker geen lichtexpert te zijn om je terras de juiste verlichting te geven. Van zodra je de basics te pakken hebt, ben je vertrokken!

Er zijn namelijk verschillende soorten licht: met het ene wil je gewoon zorgen voor voldoende veilig licht, terwijl je bij het andere dan weer puur de focus wilt leggen op een mooi accent op je terras. Beide soorten dragen bij tot een gezellig terras. Bovendien heb je terrasverlichting in alle vormen en maten, zodat jouw unieke terras optimaal verlicht wordt: een toffe staande lamp, een wandlamp, lampions of een slinger met warme peertjes. Voor elk wat wils.

Zin gekregen om je terras helemaal om te toveren? Neem zeker nog een kijkje op Promo-code en krijg korting op al je terras-toebehoren!

Previous Post Next Post

You Might Also Like