fietsverzekering
Nieuws

Fietsverzekering: wat je moet weten

Kruip jij dagelijks op de fiets om naar school of naar het werk te gaan? Of ben je in je vrije tijd een fervent fietser? Dan is de fietsverzekering misschien wel iets voor jou. Ons Belgenland is bekend om de drukke fietsknooppunten, maar toch schrikt ons dat niet af om geregeld op de tweewieler te kruipen. Een fietsverzekering kan daarom dus zeker interessant zijn. Maar wat houdt zo’n verzekering juist in?

Wat is een fietsverzekering?

Een fietsverzekering dekt alle kosten bij een diefstal, ongeacht of het een oude of een nieuwe fiets is. Het type fiets – mountainbike, stadsfiets of racefiets – heeft geen invloed op deze verzekering. Je kan bovendien nog een extra dekking aanvragen als je jouw fiets ook wil verzekeren voor schade door vandalisme of ongeval.

Hoeveel is jouw fiets waard?

Om jouw fiets te verzekeren, is het belangrijk dat je de waarde van je fiets kent. Fietsverzekeraars gaan op twee manieren te werk: verzekeren op de nieuwprijs van je fiets of op de afschrijvingswaarde van de fiets.

  • Verzekeren op basis van de nieuwprijs: je verliest niets van de fietswaarde en je ontvangt de volledige aankoopprijs terug bij diefstal of een ongeval
  • Verzekeren op basis van afschrijving: elke maand neemt je fiets 1%, 2% of meer af in waarde. Bij een ongeval of bij diefstal zal je de waarde van jouw fiets op dat moment terugkrijgen.

De verzekeringspremie die je betaalt is niet alleen afhankelijk van jouw fietswaarde, ook de regio waar je woont heeft er een invloed op. In bepaalde regio’s is de kans op diefstal nu eenmaal hoger dan in een andere regio.

fietsverzekering online

Waar vind ik een fietsverzekering?

Voor zo’n fietsverzekering kan je terecht bij Enra of Callant. Kijk en vergelijk en vind zo de beste aanbieding voor jouw fiets.

Fietsbijstand nodig?

Niet op zoek naar een fietverzekering, maar kan je wel fietsbijstand gebruiken? Dan kan je terecht bij Touring Bike waar je een terugbetaling krijgt van de medische kosten bij een ongeval, vandalisme, lekke band of pech.

Previous Post Next Post

You Might Also Like