Hoe een goede fotograaf worden
Nieuws

Een goede fotograaf worden? Tips voor beginners

“Hé, kijk eens naar hier… Click Click.” Hou je ervan om leuke foto’s te maken, maar ben je nog een beginner? Geen stress, in dit artikel vind je een vijftal tips om je op weg te helpen een goede fotograaf te worden.

Kijk & Leer

Het internet staat vol met inspiratie. Sites zoals Pinterest helpen je zeker en vast verder wanneer je even inspiratieloos bent. Maar maak als beginner zeker gebruik van de handige tips en tricks, want die helpen je zeker een betere fotograaf te worden. Bekijk tutorials op YouTube en probeer ze zelf uit. Het belangrijkste in de fotografie is vooral om zelf heel veel te fotograferen als je goed wilt worden. Je kan immers nooit te veel foto’s maken.

hoe fotograaf worden tips

Lightroom

De meeste camera’s hebben vanzelf al een geweldige kwaliteit. Maar met Lightroom kan je de foto nog mooier maken. Een leuke kleur toevoegen, een voorwerp wat onscherp maken. Lightroom is een programma speciaal ontworpen voor fotografen om foto’s te kunnen bewerken. Je kan een abonnement nemen per maand voor ongeveer €12,50. Er zijn zoveel functies dat het zeker zijn geld waard is. Als je er niet meteen mee kan werken is dat geen probleem want je kan opleidingen volgen of thuis tutorials bekijken die heel duidelijk tonen hoe het programma werkt.

Camera stil houden

Een onscherpe foto komt waarschijnlijk omdat de camera te veel beweegt. Leer je camera stabiel te houden. Een goede fotograaf gebruikt zijn beide armen om een ideaal evenwicht te houden. Een andere mogelijkheid is een statief gebruiken. Zo ben je zeker dat je camera geen onverwachte bewegingen maakt.

Hoe een fotograaf worden

Spontaan is the key

De mooiste foto’s zijn meestal de meest eenvoudige. Maak het jezelf niet ingewikkeld. Maak spontane foto’s van mensen. Als iemand lacht, tijdens het drinken, wanneer iemand babbelt of speelt met kinderen … Zo bekom je simpele foto’s die helemaal niet fake lijken.

Techniek is het minst belangrijke

Op het internet vind je een heleboel uitleg over de welbekende technieken in de fotografie zoals sluitertijd, diafragma, iso, etc. Maak je geen zorgen want je hoeft niet alles te kennen om een foto te maken. Probeer alle instellingen in je toestel uit bij eenzelfde situatie. Kijk naar de verschillen en bepaal zelf wat er best bij past. Heb je nog geen camera gevonden? Op deze site vind je de drie meest bekende camera’s: Canon, Nikon en Sony.

Fotografie is meer dan het maken van een foto. Leer je voorwerp of model beter kennen en maak foto’s uit verschillende perspectieven. Zo kan je een goede fotograaf worden.

Previous Post Next Post

You Might Also Like