checklist festival
Nieuws

Helemaal voorbereid: de festival checklist

Rock Werchter, Couleur Café, Summerfestival, Cactusfestival, Tomorrowland, Suikerrock, Dranouter, WeCanDance,… De zomer komt eraan en dat betekent ook: tijd voor de festivals. Maar wat neem je nu eigenlijk allemaal mee naar zo’n festival? Wij maken een festival checklist voor jou!

Festivaloutfit

Bij de perfecte festivaloufit hoort in de eerste plaats uitstekend schoeisel. Want vergeet niet: je voeten moeten 1, 2 of 3 dagen dansen en springen doorstaan. Voorzie dus zeker nog een extra paar schoenen. Verder kies je het best voor luchtige en geen al te chique kleren. Ga voor een leuk topje met een (jeans)short of een luchtig en zomers kleedje. Je hoofd beschermen tegen de zon doe je het best met een hoedje of petje.

Zonnebrandcrème

Tijdens de zomerfestivals mag je absoluut geen zonnebrandcrème vergeten meenemen. Urenlang dansen in de volle zon of zelfs wanneer het bewolkt is, kan ervoor zorgen dat je ‘s avonds verbrand bent. En wie wil er graag zo rood als een kreeft naar huis gaan? Inderdaad, verre van sexy, dus smeren maar!

Oordoppen

Niet enkel voor ‘s nachts op de camping, maar ook voor overdag zijn oordopjes handig. Je gehoor blootstellen aan zoveel decibels zorgt er immers voor dat je gehoorschade kan oplopen. En we willen toch graag nog enkele jaren zonder oorproblemen naar de festivals trekken hè?

festival tips

Analoog fototoestel

Ja, we hebben tegenwoordig wel allemaal een smartphone om foto’s te maken, maar wat is er leuker dan herinneringen vast te leggen met een analoog fototoestel? Als je daar fan van bent, kan je je op voorhand dus een Fujifilm Instax mini 8 – die trouwens bestaat in heel wat zomerse kleuren – of een andere Polaroid aanschaffen.

Een oude gsm

Diegenen die geen risico willen lopen, kunnen beter gaan voor de oude gsm in plaats van de smartphone. Of je kan gewoon een goedkoop model aanschaffen voor het festivalseizoen.

Bikini of zwembroek

Bij hete temperaturen kan een bikini of zwemshort zeker van pas komen. En zelfs als het regent, kan een beetje bloot geen kwaad.

Kampeermateriaal

Blijf je overnachten op de camping? Voorzie dan zeker een geschikte tent die 1 of 2 nachten standhoudt, een slaapzak en een slaapmatje. Ook een gasvuurtje, een zaklamp, servies, bestek, vochtige doekjes, toiletpapier, een toiletzak en een handdoek mogen dan niet ontbreken. Een vouwstoeltje kan van pas komen om te relaxen op het kampeerterrein. Verder nog kleine kampeerspullen die op je festival checklist moeten staan: vuilniszakjes, bekers, blikopener, kurkentrekker en aansteker.

festival camping

EHBO-kit

Een EHBO-kit met daarin onder meer iets van medicatie, een ontsmettingsmiddel, wondpleisters, een schaartje en een pincet komt altijd van pas op een festival.

Regenjas

Je weet nooit dat de hemelpoorten besluiten om te openen en daarom steek je dus beter een dunne regenjas in je rugzak.

Naast deze festival checklist, mag je uiteraard ook niet je identiteitskaart, geld en tickets vergeten!

Previous Post Next Post

You Might Also Like