tips hond kopen
Nieuws

Hond kopen: waarop letten?

Wil je dolgraag een hond? Houd er dan rekening mee dat een hond kopen een heleboel verantwoordelijkheden met zich meebrengt. Weet je niet goed hoe te beginnen? Wij zetten voor jou alvast de belangrijkste tips op een rij waarop je moet letten bij het aanschaffen van je trouwe viervoeter!

1. Waar je hond kopen?

Heb je de knoop doorgehakt en wil je dolgraag een hond kopen? Dan is het belangrijk om je af te vragen waar je hem gaat halen. Ga je naar het asiel of bij een fokker? Naar wat voor soort hond ben je eigenlijk op zoek? Er zijn kleine en grote honden en verschillende rassen. Het ene ras is wat makkelijker dan het andere. Laat je dus grondig informeren alvorens je een beslissing neemt.

2. Voeding

Hondenvoer, zonder twijfel het allerbelangrijkste wat jouw trouwe viervoeter nodig heeft. Om te zorgen dat je hond gezond blijft, geef je hem best tweemaal per dag voer en natuurlijk ook een bak vers water. Kies best voor kwaliteitshondenvoer. Het prijskaartje is misschien wat duurder, je hond zal wel alle nodige voedingsstoffen binnengekregen hebben.

tips hondenvoer

3. Slaapplaats

Heb je een kleine of grote hond? Is hij heel actief of eerder rustig? Dit zijn factoren waarmee je best rekening houdt bij het kiezen van een hond. Voorzie een veilige ligplek voor je hond. Hier zal hij tenslotte verscheidene uren spenderen met uitrusten en slapen. Dit kan een bench, ligbed, mand, hok of kussen zijn. Haal je een pup in huis? Dan is een bench wellicht de beste oplossing. Pups kunnen zich hierin veilig terugtrekken. Als je even niet aandachtig kunt zijn, kan je de bench ook sluiten. Ook als je kinderen hebt, is een bench ideaal. Zorg wel dat je hond voldoende ruimte heeft. Eenmaal je hond is opgevoed en zonder problemen vrij kan rondlopen, kan je kiezen voor een ligbed, een mand of een kussen.

4. Verzorging

Er kruipt heel wat tijd in de verzorging van een hond. Neem je hond zo’n vier keer per dag naar buiten en voorzie minstens twee uitgebreide wandelingen.

hond uitlaten

5. Opvoeding

Je hond opvoeden vergt heel wat tijd en energie. Raadpleeg een hondenschool en volg cursussen over hoe je met je hond moet omgaan. Het is niet alleen noodzakelijk maar ook nog eens leuk om te doen!

6. Aandacht

Een hond houdt van aandacht. Laat hem daarom best niet te veel alleen. Een hond kan tot 6 uur per dag alleen zijn na gewenning. In het begin zal dat natuurlijk een pak minder zijn. Honden houden enorm van spelen en knuffelen. Spendeer dus voldoende tijd met je viervoeter.

spelen hond

7. Gezondheid

De gezondheid van je hond is iets wat je nauwlettend in de gaten moet houden. Dit houdt in: het verzorgen van de vacht, het knippen van de nagels en het verwijderen van teken en vlooien. Zo moet een hond ook regelmatig ontwormd worden. Laat je hond vaccineren. Zo is hij ineens beschermd tegen allerlei ziektes.

Hopelijk ben je met deze tips helemaal overtuigd dat een hond kopen de juiste keuze is. Lees zeker ook onze blog met de leukste hondenspeeltjes. Veel plezier!

Previous Post Next Post

You Might Also Like