kamperen trekking
Nieuws

Kamperen + trekking: wat neem je mee?

Trek je een dagje de bossen in? Of ga je een aantal dagen bergwandelen en kamperen? Hiken is de ideale manier om optimaal de natuur op te snuiven. Een goede voorbereiding en uitrusting is daarbij essentieel. Maar welke kampeerartikelen neem je nu het best mee? Wij hebben alvast een checklist voor je opgesteld.

Tent

Wie denkt aan kamperen, denkt automatisch aan tenten. Ben je van plan om wandel- of fietstochten te maken? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een lichtgewicht tent. Denk maar aan een koepeltent, piramidetent of pop-up tent. Dat zijn doorgaans kleine en compacte tenten die je eenvoudig kan meenemen. Ga je met de auto? Dan is gewicht eerder bijzaak en kan je gaan voor een tent met meer leef- en opbergruimte. Een tunneltent is daarvoor ideaal.

kamperen trekking tent

Backpack

Als je gaat hiken of kamperen heb je natuurlijk een stevige rugzak nodig. Welke rugzak je precies nodig hebt, hangt uiteraard af van je plannen. Een backpack is functioneel en heeft meer technische specificaties dan een doorsnee rugzak. De grootte van een backpack wordt bepaald op basis van het aantal liter. Een backpack tot 30 liter is ideaal als dagrugzak tijdens wandeltochten, bergbeklimmingen of hiking. Voor een tocht van een langere periode kies je best voor een backpack vanaf 40 liter. Positief aan zo’n backpack is dat het gewicht niet op je schouders leunt, maar op je heupen. Zet de backpack goed vast op je heupen en voorkom overbelasting van je schouders. Sommige backpacks hebben een ingebouwde regenhoes, die je eenvoudig over je rugzak kan heentrekken wanneer het plots begint te regenen.

kamperen trekking rugzak

Slaapzak

De ideale slaapzak is afhankelijk van de periode van het kamperen. Ga je in de zomer? Dan kies je best voor een lichtere slaapzak. Die zijn geschikt voor temperaturen tot minimaal 5°C. Valt je kampeeruitje in de winter? Dan zijn de zwaardere slaapzakken aan te raden.

kamperen trekking slaapzak

Zaklamp

Een goede zaklamp is onmisbaar als je gaat kamperen. Je kan hem gebruiken om ‘s avonds gezellig een kaartspelletje spelen, een boek te lezen, of in het midden van de nacht naar het toilet te gaan. Altijd handig om bij de hand te hebben dus!

kamperen trekking zaklamp

Kledij

Bij kamperen hoort natuurlijk ook kledij. Neem lichte kledij mee. Dat bespaart je al heel wat kilo’s. Afritsbroeken zijn zeer handig. Zo heb je in één keer een lange én een korte broek bij. Een regenjas en stevige wandelschoenen zijn een must.

kamperen trekking wandelschoenen

EHBO-kit

Een EHBO-kit komt altijd goed van pas. Je weet maar nooit wanneer je het nodig hebt. Begin je last te ondervinden aan je voeten? Kleef een stuk sporttape op je voet en vermijd mogelijke blaren.

kamperen trekking ehbo

Voedsel & drank

Verzamel voldoende voedsel en drank zodat je een tijdje toekomt. Eenmaal je op je bestemming bent, wil je vast niet helemaal terugstappen naar de dichtstbijzijnde winkel. Al dat voedsel moet natuurlijk ook gekookt worden. Zorg dus voor het nodige bestek, potten en pannen. Voor kampeeruitjes met de auto kan je gerust een kooktoestel, grill, barbecue of skottelbraai meenemen. Voor een trektocht of een lichtgewicht kampeervakantie is een brander op gas, benzine of petroleum ideaal.

kamperen trekking voedsel

Wasmiddel

Door al dat wandelen begin je natuurlijk te zweten en was je best je kleren eens. Neem zeker voldoende handwasmiddel mee in je rugzak. Dat kan je eenvoudig gebruiken in koud water. Laat het wasmiddel oplossen in water en stop je vuile kleren erin. Vergeet geen wasknijpers om je kleren op te hangen!

kamperen trekking wasmiddel

Oplader

De mobiele telefoon of tablet is onmisbaar geworden in ons leven, zelfs tijdens het kamperen. Wil je niet afhangen van plaatsen met stopcontacten? Kies dan voor een mobiele oplader, of een Powerbank. Zo kan je altijd je mobiele telefoon opladen.

kamperen trekking powerbank

Zonnecrème

Ga je wandelen in de zon? Dan neem je best een zonnecrème mee. Bij voorkeur één met ultra-hoge bescherming, die zweet- en waterbestendig is. Welke zonnecrème je moet kiezen, lees je hier.

 

Zo, nu heb je een idee van de belangrijkste spullen die je zeker moet meenemen als je gaat kamperen. Bereid alles goed voor en vergeet vooral niet te genieten!

Previous Post Next Post

You Might Also Like