gereedschap voor tuin
Nieuws

Maak je tuin lenteklaar met het juiste tuingereedschap

Het is lente en het ideale moment om de eerste tuinklussen van je lijstje te schrappen. Het gras staat lang, de hagen moeten geschoren worden en hier en daar is het nodig om wat plantjes te herplanten of op te knappen. Wij geven je enkele tips om je tuin klaar te stomen voor het voorjaar en geven daarbij het juiste tuingereedschap.

Weg met dat onkruid

Onkruid wieden is iets waar je best zo snel mogelijk aan begint. In de lentezon groeit onkruid zeer snel en vormt het zeer snel bloemen en zaden. Een goede spitvork zal dus goed van pas komen. Door regelmatig het onkruid te wieden en er vroeg bij te zijn zal je voorkomen dat het onkruid zich snel verspreidt.

Snoeien zodat ze kunnen verder bloeien

Het snoeien van je planten zoals bijvoorbeeld rozen en hortensia’s is belangrijk om ze moeiteloos te kunnen laten verder groeien. Een snoeischaar is het juiste tuingereedschap om de oudste takken ervan tussen te knippen en verwelkte bloemen te verwijderen. Zo ben je verzekerd van mooie bloemen in het voorjaar.

tips juiste tuingereedschap

Maaien en bemesten

Door de stijgende temperaturen zal je gras sneller beginnen groeien. Hoogtijd dus voor de eerste maaibeurt. Nadat je grasmaaier zijn werk heeft kunnen doen, is dit dan ook het ideale moment om je grasperk te bemesten. Dat doe je het best vlak voor een regenbui, dus hou het weerbericht goed in de gaten.

Bewateren en onderhoud van vijverfilters

Door de hogere temperaturen zal de grond sneller beginnen uitdrogen. Het is daarom nodig om frequenter de gieter boven te halen. Geef je planten geen water in de volle zon, zodat de bladeren en bloemen niet verbranden. Wanneer je een vijver hebt, is het ook tijd om deze samen met eventuele vijverfilters schoon te maken. De afgestorven delen van je waterplanten kunnen hierbij ook verwijderd worden.

Klaar voor het voorjaar

Nu je al deze tuinklussen van je to do-lijstje hebt geschrapt, is je tuin klaar voor het voorjaar. Nu is het uitkijken naar nog meer mooi weer en mooie momenten in een vers onderhouden tuin. Wanneer je nog op zoek bent naar het juiste tuingereedschap, helpen wij je graag verder op promo-code.be met voordelige kortingen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like