matras kiezen
Nieuws

Matras kopen: vind de ideale matras!

Een matras vormt de basis voor een heerlijke nachtrust. Er bestaan verschillende soorten matrassen. Wil je een nieuwe matras kopen? Kies dan een matras die perfect bij je past. Om je keuze een beetje eenvoudiger te maken, hebben we hieronder alvast de verschillende soorten matrassen opgesomd.

Soorten matrassen

Bekijk hieronder de verschillende soorten matrassen.

Polyether

De kern van een polyether matras bestaat uit PUR-schuim. Dit flexibel en buigzaam materiaal veert na indrukking terug naar zijn natuurlijke vorm. De vochtregulatie bij een polyether matras is iets minder dan bij andere soorten matrassen.

Traagschuim

Traagschuim, zoals de naam al doet vermoeden, neemt traagzaam zijn oorspronkelijke vorm weer aan. Lichaamswarmte zorgt ervoor dat het traagschuim zachter wordt. Een traagschuim matras vormt zich naar je lichaam en is ideaal voor mensen met kwetsbare spieren en gewrichten.

Koudschuim

Een koudschuim matras bestaat, net zoals een polyether matras, uit polyurethaan. Dit soort matras heeft een open celstructuur waardoor de veerkracht aanzienlijk beter is dan bij een polyether matras. Koudschuim heeft ook een ondersteunende functie voor je lichaam.

ideale matras

Latex

Bij een latex matras is de kern van rubber. Dit is heel rekbaar. Er wordt vaak gebruikgemaakt van natuurrubber of natuurlatex. In sommige gevallen wordt er ook synthetische latex gebruikt. Bij natuurlatex is de veerkracht groter dan bij synthetische latex. Een latex matras kan soms warm aanvoelen doordat rubber niet ademt.

Luchtgeveerd

Een vinyl zak, dat is de kern van een luchtgeveerde matras. Deze met lucht gevulde zak wordt omwikkeld met koudschuim of latex. Een luchtgeveerde matras is uiterst flexibel en ideaal voor alle lattenbodems.

Pocketvering

Een pocketvering matras beschikt over verschillende metalen veren die elk afzonderlijk verpakt zijn in een zakje of pocket. Al deze pockets kunnen vrij van elkaar bewegen. Er bestaan twee zones pocketveringen: zone 5 en zone 7. Elke zone is gericht op een bepaald lichaamsonderdeel. Per zone worden er verschillende soorten pocketveren gebruikt. Dit ondersteunt je wervelkolom in haar natuurlijke vorm. Dit principe is ook van toepassing op de onderrug.

Binnenvering

Net zoals de pocketvering matras bestaat een binnenveringsmatras uit metalen veren. Hierbij zijn de veren door middel van een spiraaldraad aan elkaar verbonden. Bovendien bevatten deze matrassen een toplaag, wat zorgt voor een verbeterde drukverdeling van je lichaam.

De ideale matras gevonden voor jou? Dan kan je nu je matras kopen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like