goedkope vakantie
Nieuws

Naar deze landen moet je gaan voor een goedkope vakantie

Veel zin om te reizen dit jaar? Maar verdwijnt die goesting als sneeuw voor de zon wanneer je je budget bekijkt? Geen nood, want je kan perfect goedkoop op reis gaan naar heel wat fantastische landen. Welke landen je het beste bezoekt voor een goedkope vakantie vertellen we je hieronder.

Hongarije

Het klinkt waarschijnlijk niet zo exotisch, maar eens je arriveert zal je je mening snel bijstellen. Vliegen naar Hongarije is om te beginnen niet zo duur. Laat je onderdompelen in de plaatselijke cultuur, bewonder de architectuur in hoofdstad Boedapest en ga niet naar huis zonder de gekende goulash naar binnen te spelen. Hongarije is een pareltje om naartoe te trekken, zeker wanneer je reisbudget beperkt is. Goedkoop logeren kan je doen in het Marco Polo Top Hostel en je verplaatsen kan met de plaatselijke – en goedkope – trein.

hongarije

Montenegro

‘Onbekend maakt onbemind’, luidt het spreekwoord. Wat Montenegro betreft kan dat wel eens kloppen. Het land heeft echter heel wat te bieden: een prachtige natuur, vriendelijke locals en schitterende stranden. Less is more en zeker in Montenegro: je kan er goedkoop eten en logeren en toch genieten van heel wat leuks. Trek de stad in waar je Romeinse villa’s, kerken, kloosters en moskeeën kan bewonderen of ga voor een actieve vakantie buiten de stad waar kajakken, mountainbiken en paardrijden mogelijk zijn.

montenegro

Cambodja

Als je ruim op voorhand je reis naar Cambodja boekt, dan geniet je zeker van lage prijzen. Overnachten kan in het Aziatische land al voor een paar euro’s en ook voor het heerlijke eten moet je niet meer neertellen. Ter plaatse kan je je laten vervoeren met de Tuk Tuk, een klein karretje met een open achterkant. Reizen doe je wel het beste buiten het regenseizoen (mei-september). Bij Travelbird vind je heel wat interessante deals naar Cambodja.

cambodja

Nicaragua

Nicaragua heeft voor iedereen wat in petto: de mooiste landschappen, een schitterend regenwoud, koloniale architectuur en adembenemende stranden. En voor de lokale keuken hoef je amper iets te betalen. Ideaal dus voor een goedkope vakantie. Bezoek zeker hoofdstad Managua en Granada en kleinere stadjes zoals Ometepe (waar het wel heel goedkoop leven is). Voor een exotische vakantie zonder al te veel toeristen moet je in Nicaragua zijn. Je vlucht boeken kan je onder meer doen via Vliegtickets.be.

nicaragua

Argentinië

Wie altijd al naar Argentinië wilde reizen, kan daar vanaf nu werk van maken. De Argentijnse regering heeft immers beslist dat internationale toeristen geen BTW op hotels en andere overnachtingen meer moeten betalen. Goed nieuws dus, want Argentinië mag met stip op nummer 1 op je bucketlist staan. Er is vanalles te doen en te beleven: een bruisende hoofdstad met een flamboyant nachtleven, lange wandelroutes met schitterende landschappen, spectaculaire natuurgebieden en imposante watervallen. In de wijk San Telmo kan je bovendien goedkoop eten en drinken. Een goedkoop hotel is onder andere Catalinas Suites in Buenos Aires. Hasta pronto?!

argentinie

Keuze genoeg dus als je zin hebt in een goedkope vakantie!

Previous Post Next Post

You Might Also Like