terug naar school
Nieuws

Back to school-checklist: alles wat je nodig hebt voor een nieuw schooljaar!

Na een heerlijk warme zomer is het back to reality. September is in zicht en dat betekent: een nieuw schooljaar gaat van start! En dat brengt ook de nodige voorbereidingen en stress met zich mee. Heb je alles om het nieuwe schooljaar te starten? Is de boekentas aan vervanging toe? Zijn er speciale rekenmachines nodig voor de lessen wiskunde? Met de fiets naar school, te voet of met de wagen? Heel wat vragen die eind augustus in je hoofd spoken. Neem dus snel onze checklist bij de hand en start goed voorbereid aan het nieuwe schooljaar!

Schoolspullen

Augustus is de ideale periode om nieuwe schoolspullen aan te kopen. Er zijn namelijk heel wat winkels en webshops die leuke promoties doen. Jammer genoeg zijn schoolspullen al snel saai. Gelukkig vind je bij Hema, Lidl, Bol.com en andere webshops heel wat leuke spullen om je schooltijd wat leuker te maken. Daarnaast kan je ook zelf aan de slag en alles DIYen!
Dit heb je alvast nodig om het schooljaar goed te beginnen:

Nieuw schooljaar

Op verplaatsing

De eerste ochtenden in september kunnen heel stressy zijn. Je zit nog met je hoofd in vakantiemodus, je hebt nog geen schoolritme opgebouwd en er lopen nog heel wat dingen niet zo vlot. Plan daarom eind augustus al enkele ochtenden in waar je alles eens overloopt. Zet de wekker, maak de lunchbox klaar en time hoe lang je er over doet om je naar school te verplaatsen. Bekijk zeker ook of het niet efficiënter is om met de fiets of te voet naar school te gaan. Zorg dan ook wel dat de fiets volledig in orde staat, de ketting geolied is, de lichten werken, je voldoende reflecterende strips hebt, …

Ziezo! Nu ben je helemaal voorbereid om een nieuw schooljaar te starten. Veel succes!

Previous Post Next Post

You Might Also Like