rapen paaseieren
Cadeaus, Nieuws

Paaseieren rapen en alles wat er komt bij kijken

Paasdag en de paasvakantie staan voor de deur. Hét moment om je voorraad paaseitjes in te slaan. Kinderen zijn dol op paaseieren rapen en zelfs ouders pikken graag hun eitje mee. Of Pasen nu jouw favoriete feestdag is of je gewoon een chocoladeliefhebber bent, iedereen kan wel eens genieten van een paaseitje met zijn favoriete smaak. Nog niet overtuigd van je favoriete smaak en benieuwd naar meer? Lees gerust verder.

Zoveel smaken!

Als eerste de algemene categorieën volgens de soort chocolade waar de smaken kunnen worden in onderverdeeld. Melkchocolade, zwarte chocolade of witte chocolade? Iedereen heeft sowieso zijn favoriet. Vervolgens is de vulling ook voor velen van groot belang. Er is een ongelooflijk groot aanbod paaseitjes met verschillende vullingen. Hazelnootcrème, karamel en praliné zijn nog maar het topje van de ijsberg. Afhankelijk van de producent zullen de smaak, ingrediënten en kwaliteit variëren.

rapen paaseieren 1

Waar je paaseitjes kopen?

Paaseitjes zijn zowat overal te vinden. Tijdens de paasperiode gooien warenhuizen ermee naar je hoofd en ook je plaatselijke bakker biedt je graag zijn assortiment aan. Warenhuizen bieden de eitjes meer in bulk aan, waardoor deze beter geschikt kunnen zijn voor het paaseieren rapen. Daarnaast zijn er nog verschillende chocoladeproducenten die paaseitjes zowel online als in hun fysieke winkels aanbieden. De ene al wat exclusiever dan de andere, maar smaak verzekerd!

Hoe een lekker paaseitje herkennen?

Een lekker paaseitje moet blinken. Goede melkchocolade is licht van kleur en heeft een zachte smaak. Een goede vulling herken je wanneer deze goed verspreid is en er geen gaatjes of spleten zijn in de vulling.
Iets wat altijd in het achterhoofd moet gehouden worden is het feit dat hoe kleiner het eitje is, hoe lekkerder het zal zijn. Wat ook de prijs wel wat opkrikt. Kleine eitjes zijn namelijk zeer arbeidsintensief en vragen een zo goed mogelijke kwaliteit van chocolade.

rapen paaseieren 2

Rapen maar

Een paasmaandag zonder paaseieren rapen zal nooit helemaal compleet zijn. Je hebt nog tot 2 april om je favoriete smaken bij elkaar te krijgen om nadien te verstoppen in je tuin. Wil je dit jaar is op een originele manier paaseieren rapen? Het hoeft ook niet altijd buiten in de tuin. Verras je kinderen en anderen met een huis vol paaseieren, verstopt in alle hoeken en kasten en voeg er enkele paasgadgets aan toe om het plaatje af te maken. Of je kan natuurlijk ook gewoon de kom met paaseitjes op tafel zetten wanneer je kiest voor iets exclusievere eitjes. De keuze is aan jou en wij wensen je in ieder geval al een vrolijk Pasen toe!

Previous Post Next Post

You Might Also Like