nemen selfie
Nieuws

Hoe de perfecte selfie nemen?

Je haat ze of je houdt ervan: selfies! Een selfie nemen en hem delen op sociale media doe je om te tonen hoe je je voelt, welke outfit je draagt of om je zelfvertrouwen te vergroten. Maar de perfecte selfie is geen piece of cake. Als je al eens wat geprobeerd hebt, zal je dat wel al gemerkt hebben. Experimenteren is de oplossing, maar deze tips helpen je ook al vooruit!

Wat heb je nodig?

  • een smartphone met een degelijke camera vooraan (of gebruik de achtercamera!)
  • extra attributen die van pas kunnen komen:

Tips voor de perfecte selfie

1. Licht

Natuurlijk, indirect zonlicht is het beste licht. Direct zonlicht werpt harde schaduwen op je gezicht en dat is meestal geen goed effect. Als je buiten bent en de zon schijnt fel, blokkeer de zon dan met je hoofd. Resultaat: een gezicht zonder schaduwen én een gloed achter je hoofd die je helemaal doet oplichten. Voor een spiegelselfie is het ook belangrijk dat je in natuurlijk licht staat of zit. Let er dan ook op dat je van vooraan belicht wordt.

licht selfie nemen

2. Perspectief

Het perspectief is ook erg belangrijk. Je zou misschien denken dat het sowieso het beste is om je smartphone hoger te houden en dus van bovenaf een foto te nemen. Dat is echter niet altijd het geval. Zoek je goede kant en zet die in de kijker. Breng dan je smartphone op dezelfde hoogte en evenwijdig met je gezicht, dus zonder hoek, kin omhoog en klik! Oh ja, beweeg ook je schouders eens en check welke houding het beste ‘werkt’.

selfie-nemen-bovenaf

3. Attributen

Wil je een ik-lig-te-relaxen-op-het-strand-selfie nemen? Dan is een kussen een absolute must! Zonder kussen onder je hoofd zal je selfie niet bepaald flatterend zijn. Leg dus zeker een kussen onder je hoofd, onder het deken als je op een dekentje ligt, en neem die selfie!

Als je een selfiestick gebruikt, schaf meteen een goede aan. Kijk en vergelijk de verschillende mogelijkheden, zodat je meteen een selfiestick in huis haalt waarmee je alle soorten selfies kan nemen die je wil. En denk aan een powerbank, ook een onmisbaar attribuut als je een dagje eropuit trekt en veel selfies wil nemen.

vooraan selfie nemen

Een goede selfie nemen vraagt wat oefening, maar als je graag herinneringen bewaart, is het de kleine moeite wel waard. Je beste selfies kan je laten printen. Zo kan je ook terugkijken op die fijne momenten zonder je smartphone in je hand. 😉

Previous Post Next Post

You Might Also Like