zo maak je macarons
Nieuws

Tips: Hoe goede macarons maken

Mmm … macarons, iedereen is er tegenwoordig gek van. Je vindt heel veel recepten op het internet maar toch lukt het niet altijd om ze zelf te maken. Wij geven je hieronder een aantal tips om het wel tot een goed einde te brengen. Lees ze goed na, nodig al je vriend(inn)en uit en ga gezellig samen – met wat goede muziek – macarons maken.

Zeven is the key

Bij het wegen van de amandelpoeder en poedersuiker, moet je ze gezeefd wegen. Wanneer je amandelpoeder aankoopt, zitten er nog enkele grote stukken amandel in. Als je niet zeeft is de kans groot dat je macaronkoekje niet mooi rond zal zijn.

tips om mislukte macarons te voorkomen

Kleurstof

Voor macarons kan je beter kleurstoffen van gel of poeder gebruiken. Het beslag wordt zo niet te vloeibaar. Wil je toch een vloeibare kleurstof gebruiken, doe er dan een heel klein beetje in.

Macarons spuiten

Gebruik een siliconen bakmat speciaal voor macarons. Waarom? Omdat de vormpjes er al instaan en je zo zeker bent dat ze niet gaan plakken aan elkaar. Wat gebruik je om macarons te spuiten? Simpelweg een spuitzak en een ronde spuitmond. Heel belangrijk is om een ronde spuitmond te gebruiken zodat de macaronkoekjes mooi rond zijn. Wat je ook kan doen is een template printen en die onder je bakpapier leggen terwijl je spuit. Vergeet het blad niet weg te doen voordat je de plaat in de oven steekt.

volg deze tips en maak goede macarons

Tap tap tap

Mooie en goede macarons maken is moeilijk en daarom moet je nadat je het beslag hebt gespoten op de bakplaat, de bakplaat enkele keren laten vallen op tafel om de belletjes weg te halen. Blijven er toch belletjes, dan kan je die verwijderen met een tandenstoker of een scherp klein mesje.

Oven openhouden

Doe de oven om de 5 minuten open zodat alle lucht kan verdwijnen. Doe je dat niet, dan is de kans groter dat ze gaan breken.

Wacht tot ze afkoelen

Eenmaal ze klaar zijn doe je ze uit te oven en laat je ze hé-le-máál afkoelen. Doe je dit niet dan gaan ze breken en is al het werk voor niets geweest.

Geef niet op wanneer het mislukt! Probeer verschillende recepten en bekijk de tips van andere personen. Wanneer je verschillende recepten hebt uitgeprobeerd kan je zo een eigen recept maken en zal macarons maken een fluitje van een cent zijn!

Previous Post Next Post

You Might Also Like