picknicken tips
Nieuws

Tips voor een onvergetelijke picknick

Het zonnetje schijnt en dus is het de ideale tijd om eropuit te trekken. Haal je picknickmand tevoorschijn en ontdek de natuur. Wij geven je alvast enkele tips voor een onvergetelijke picknick.

Kies een geschikte locatie

De locatie is doorslaggevend voor een geslaagde picknick. Dat zal voor een groot stuk bepalen of je picknick een succes wordt of niet. Plan je een romantische date? Vermijd dan een drukke plaats met een kinderspeeltuin, en zoek eerder een rustiger, gezellig plekje zoals een bankje in het bos. Ga je picknicken met je familie of gezin? Dan is een kinderspeeltuin misschien de ideale locatie. Terwijl de kinderen zich uitleven, kan je even bijpraten met de rest.

Plan op voorhand

Stel een lijstje op van alles wat je nodig hebt voor de picknick. Zo hoef je op het laatste moment niet te stressen om alles in orde te krijgen. Bereid je maaltijden op voorhand, zodat je ter plaatse niet te veel meer moet beginnen klaarmaken. Zorg voor borden, bestek, glazen en servetten. Indien je niet over een tafel beschikt, neem je best ook een picknickdeken mee. Heb je veel wegwerpmateriaal? Neem dan zeker ook een vuilniszak mee.

Controleer vooraf de weersverwachtingen. Voorspellen ze neerslag? Dan kies je best een ander moment om te picknicken. Je wilt toch niet helemaal doorweekt naar huis keren?

voorbereiden picknick

Wees creatief

Vergeet de klassieke sandwiches, gekookte eitjes en vers geperst fruitsap. Ga de originele toer op en vervang dit door heerlijke wraps of frisse salades. Geef je picknickuitje een zomerse toets!

Zorg dat alles fris blijft

Houd alles koel in een koelbox of in isothermische zakken. Let op dat je koelbox niet wordt blootgesteld aan de warmte, en plaats hem ergens in de schaduw.

koelbox picknick

Vergeet vooral niet te genieten

Laat je smartphone en laptop even voor wat het is, en geniet van al het moois dat de natuur ons te bieden heeft. Na de voorbereiding is het nu hoog tijd om te relaxen en ten volle te profiteren van je picknick.

Met deze tips kan je beginnen met het plannen van je volgende picknick. Zorg dat deze helemaal onvergetelijk wordt!

Previous Post Next Post

You Might Also Like