zomerse cocktails
Nieuws

Top 10 zomercocktails die je moet proeven

De zomer is het perfecte cocktailseizoen! Op een feestje of op een terrasje genieten met een heerlijke cocktail in de hand, wat is er nu beter? Wij lijsten alvast 10 zomercocktails op die je moet geproefd hebben.

Caipirinha

Deze Braziliaanse cocktail wordt gemaakt van limoen, cachaça, ijs en suiker. Op het eerste zicht lijkt het een beetje op een mojito cocktail, maar toch is het helemaal anders. Bij Caipirinha wordt er cachaça gebruikt, een suikerrietdistillaat afkomstig uit Brazilië, waarbij de Mojito rum bevat.

cocktail caipirinha

Margarita

Wat krijg je als je tequila en Cointreau mixt? De Margarita! Deze klassieke cocktail werd bedacht door Margarat ‘Margarita’ Sames. Deze cocktail gaat nooit uit stijl en is dus ideaal voor tijdens deze warme zomerdagen.

Cosmopolitan

De Cosmopolitan is alweer een klassieker waarmee je altijd scoort. Fans van Sex and the City kennen deze befaamde cocktail ongetwijfeld. De frisse, rozige kleur en de licht zoetzure smaak maakt van deze cocktail een echte topper bij de dames.

cocktail cosmopolitan

Gin-Tonic

Wellicht de populairste en meest geliefde cocktail vandaag de dag is de Gin-Tonic. Deze frisse cocktail is haast niet weg te denken tijdens dit terrasjesweer.

Mojito

Wat verfrissing nodig? Dan is de Mojito de ideale cocktail voor jou! Dit is een frisse cocktail op basis van rum, limoensap, rietsuiker, spuitwater en munt en véél ijs!

cocktail mojito

Bloody Mary

De Bloody Mary is een heerlijke mix tussen voornamelijk tomatensap en wodka. Om voor extra smaak te zorgen wordt er vaak nog wat worcestersaus, tabasco en peper toegevoegd.

Cuba Libre

Eenvoudig en toch lekker. Dat is precies wat de Cuba Libre is. Witte rum, cola en limoen: meer heb je niet nodig om een overheerlijke Cuba Libre te maken.

cocktail cuba libre

Batida de Coco

Batida de Coco is een Braziliaanse zomerse cocktail. Een combinatie van cachaça, vruchtensap en suiker maken dit een overheerlijke fruitshake. Het meest gebruikte vruchtensap in een Batida de Coco is passievrucht, citroen, mango en ananas.

Crodino Spritz

Op zoek naar een verfrissend, alcoholvrij drankje om te aperitieven? Ontdek dan de Crodino Spritz, het zusje van de bekende Aperol Spritz.

cocktail crodino spritz
Zelf zomercocktails maken? Neem je cocktailshaker bij de hand en je kan starten met het toveren van een heerlijk aperitiefje. Schenk het daarna in cocktailglazen en voilà! Santé!

Previous Post Next Post

You Might Also Like