kiezen loopmuziek
Nieuws

Welke loopmuziek kiezen?

Muziek zorgt voor dat tikkeltje extra motivatie tijdens het lopen. Het ideale nummer verbetert je prestaties en maakt een loopsessie meteen een stuk aangenamer. Volgende tips kunnen je alvast helpen bij het bepalen van de ideale loopmuziek.

First things first

Je loopsessie valt of staat met de keuze van de juiste loopoutfit. Kies voor stevige loopschoenen die je maximaal comfort en ondersteuning bieden tijdens het lopen.

loopkleding

Tempo is heel belangrijk

Je tempo en consistentie zijn ontzettend belangrijk tijdens het lopen. Kies voor nummers die aansluiten bij je loopsnelheid en je zal al gauw merken dat je consistent begint te lopen.

Varieer je tempo op basis van het ritme van de muziek waarnaar je luistert. Door te kiezen voor een liedje met een snel tempo, verbeter je je snelheid en uithoudingsvermogen.

Uit onderzoek blijkt dat we nummers verkiezen die een snelheid van 120 tot 145 slagen per minuut hebben.

tempo loopmuziek

Zoek het juiste ritme

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen ritme en conditie. De ideale loopmuziek is diegene die past bij je persoonlijke ritme. Ben je een startende loper of zijn lange afstanden aan een zacht tempo iets voor jou? Dan kies je misschien best voor een rustig nummer.

Jog.fm is een website die voor jou op zoek gaat naar de ideale loopmuziek. Het enige wat je hoeft te doen is je looptijd in te geven en Jog.fm doet de rest. Heb je bijvoorbeeld een loopritme van 5 minuten per kilometer, dan wordt muziek met een tempo van 169 slagen per minuut aanbevolen. Je krijgt dan meteen een overzicht van alle nummers aan dit tempo.

ritme loopmuziek

Zorg voor een persoonlijke toets

Een universele speellijst bestaat uiteraard niet, want je muziekkeuze wordt bepaald door je persoonlijke voorkeur en smaak.

Muziek zorgt voor de nodige motivatie en drijft ons uithoudingsvermogen naar een volgend niveau. Zin in een rondje lopen? Neem je MP3-speler en stel een afspeellijst samen met je favoriete nummers die perfect passen bij je loopritme. Of je kan de nummers ook gewoon toevoegen aan je smartwatch.

persoonlijke toets loopmuziek

Neem je hoofdtelefoon of oordopjes bij de hand en met de perfecte loopmuziek ben je helemaal klaar voor een effectieve loopsessie!

Previous Post Next Post

You Might Also Like