De zomervakantie staat weer voor de deur. Velen onder ons hebben al vakantieplannen gemaakt, zelfs van dag op dag de vakantie gepland, maar vele anderen moeten er nog werk van maken. Budget is een heel belangrijke redden waarom we al dan niet op vakantie gaan, waar we gaan en hoe we gaan. Met deze vakantie bespaartips helpen we je graag een stapje verder!

Kies je vakantiebestemming

Vakantie associëren we snel met verre landen, mooie stranden, prachtig weer, cocktails,… Maar dichtbij huis kan het ook fijn vertoeven zijn. Heb je dit jaar echt geen vakantiebudget, plan dan wat leuke uitstapjes dichtbij huis. De hele zomer worden overal leuke activiteiten georganiseerd. Bij mooi weer kan de Kust ook een geweldig vakantiegevoel opwekken.

Plan wanneer je op vakantie gaat

Traditioneel loopt het bouwverlof van 15 juli tot 15 augustus ongeveer. En dat collectieve verlof vertaalt zich gebruikelijk ook in hogere prijzen. Je kan de tarieven voor vakanties in 3 fases bekijken. Doorgaans is de goedkoopste periode om op vakantie te gaan, de periode voor en na het zomerverlof. De duurste periode is dan weer, de periode tussen 15 juli en 15 augustus. Dit is ook de drukste periode. Ben je dus flexibel en hang je niet noodzakelijk vast aan die zomervakantie, dan  is hier de vakantie bespaartip om buiten het zomerverlof op reis te gaan.

Hoe ga je op vakantie

Op vakantie gaan kan je op gelijk welke manier, zelfs te voet. De meest gebruikte middelen zijn natuurlijk het vliegtuig en de wagen. Maar dat zijn ook de duurste. Hoe kan je besparen op je vliegticket? Boek je zomervakantie in januari en profiteer van de vroegboekkortingen bij Touroperators zoals Neckermann. Niet alleen betaal je dan de beste prijs, je hebt ook nog de breedste keuze aan bestemmingen en speciale hotelkamers (familiekamers, connecterende kamers,…) Vroegboekkortingen zijn zelfs nog voordeliger dan Last Minute kortingen.

Maak er met deze bespaartips een prachtige zomervakantie van, wat je budget ook is!