Sinds 1 oktober is er een nieuwe telecomwet van kracht in België. Deze houdt in dat je vanaf nu kosteloos kan veranderen van GSM-provider.  Geen hoge boetes meer wanneer je je contract vroegtijdig beëindigt, geen vervelende telefoontjes van callcenters die je smeken om je abonnement te verlengen!

Betekent deze wet dan dat je vijftig telefoontjes moet plegen en nog eens honderden formulieren moet invullen voor je kan overschakelen? Helemaal niet! Alles gebeurt supereenvoudig. Telenet noemt het zelfs “belachelijk gemakkelijk” in hun nieuwste campagne. En we kunnen ze  alleen maar gelijk geven.

Prijsvergelijking mobiele providers

Nu het overschakelen naar een andere provider zo simpel is geworden, dringt natuurlijk de volgende (én belangrijkste) vraag op: Welke provider heeft de voordeligste tarieven en sluit het best aan bij mijn noden?

Hieronder vinden jullie een samenvatting van de voor- en nadelen van elke provider, berust op onze eigen ervaringen. Deze analyse is gemaakt op basis van de prijzen geldend op 11 oktober 2012. Hou zeker de websites van deze providers in het oog, regelmatig zijn er sterke promoties te vinden!

Proximus

Momenteel krijg je 50% korting bij Proximus, een heel jaar lang.
De goedkoopste formule is de prepaid kaart “Proximus easy 10”: slechts 10 euro voor 50 min. bellen + 50 smsjes

Voordelen:
– Bijna perfecte ontvangst
– Goede 3G dekking
– Winkels in bijna elke gemeente

Nadelen:
– Dure 3G abonnementen
– Duur in het buitenland
– Lange wachttijden bij vragen

Meer info over Proximus

Mobistar

Bij Mobistar krijg je momenteel 1 maand volledig GRATIS op voorwaarde dat je je ONLINE aanmeldt!
De goedkoopste formule bij hen is de Dolfijn 10:voor 10 euro kan je 30 min bellen + 300 smsjes + 25 MB surfen.

Voordelen:
– Redelijk goede 3G dekking
– Veel winkels
– Er zijn zelfs formules waarmee je thuis gratis belt tijdens het weekend met je gsm.

Nadelen:
– Minder goed werkende klantendienst (o.a. lange wachttijden)

Meer info over Mobistar

Telenet

Telenet stort zich vandaag volop op de GSM-markt en dit doen ze via de heel erg aantrekkelijke formules King & Kong. Deze internet– en kabel-tv- provider was al een tijdje op de markt met GSM-abonnementen maar met King & Kong hebben ze zicht echt gelanceerd! Sinds de start zijn ze er al in geslaagd om heel veel  mensen te overtuigen en daar horen wij ook bij! Met iKing & iKong spelen ze bovendienin op de iPhone 5 markt.

De goedkoopste formule bij Telenet is King: 15 euro als bestaande (internet of tv) klant, 20 euro als nieuwe klant. 150 minuten + 10.000 smsjes + 1 GB mobiel internet

Voordelen:
– Goedkoop
– 2 duidelijke formules, geen overaanbod aan tientallen formules die héél weinig van elkaar verschillen.
– Veel winkels
– Enorm goede twitter support

Nadelen:
– Geen eigen antennes, dus afhankelijk van anderen

Meer info over King & Kong

Mobile Vikings

Mobile Vikings is de jongste speler op de markt, maar negeer hen zeker niet! Bij Mobile Vikings zijn er geen abonnementskosten en geen opzeggingskosten  wat deze prepaid-formule heel erg aantrekkelijk maakt. Via een  aanbod  voor zowel Android telefoons, Iphones & Blackberry’s spelen ze in op de noden van een echte smartphone liefhebber.

De goedkoopste formule kost 15 euro. 60 min bellen naar andere netwerken + 1 uur per dag gratis bellen naar eigen netwerk (tijdelijke actie)+ 1000 smsjes naar andere providers + 1000 smsjes naar eigen netwerk + 2 gb internet

Voordelen:
– Goedkoop
– Heel toegankelijke support via Twitter, Facebook en e-mail.
– Zelfs goedkoop in het buitenland

Nadelen:
– Geen superverbinding: netwerk valt soms weg
– Geen winkels of fysieke verkooppunten

Meer info over Mobile vikings