iPhone navigatie: Navigon vs TomTom & kortingen

Geschreven door Yves Snoeren.
iPhone navigatie: Navigon vs TomTom

Momenteel is Navigon Europa verkrijgbaar in tijdelijk een sterk verlaagde prijs!
Er zijn 2 grote navigatie app’s. Er zijn er meerdere maar Navigon en TomTom zijn wel terecht de best verkochte navigatie software voor iPhone en iPad. Wij hebben deze getest voor u.

Navigon Europa

Iphone navigatie kan ook mooi zijn
Navigon heeft een mooie rijstrook navigatie. Deze is opvallend terwijl je aan hogere snelheid aan het rijden bent. Leuk is ook het weeroverzicht van de bestemming al kan dat soms de laadtijd beïnvloeden.
Flitspaalmeldingen zijn gratis bij Navigon. Deze staan standaard uitgeschakeld. Bij instellingen, verkeersinformatie kan je de instelling “flitspalen” activeren.
Straatnamen en de meeste huisnummers kan je snel terugvinden. Hier is de reactiesnelheid bij onze tests sneller dan bij TomTom. Handig is dat je enkel de landen kan installeren die je nodig hebt. Per land neemt het rond de 200 mb in beslag.
Je kan ook file informatie via een optioneel abonnement opvragen. Ook heb je nog opties zoals het mooie berglandschap die je in 3D kan bewonderen tijdens je navigatie.
Klik hier voor Navigon Europa te openen in iTunes.
Onze score: [starreview tpl=16]

 

TomTom


TomTom kennen de meeste wel al van de TomTom Go apparaten. De Nederlandse firma heeft ook altijd de software beschikbaar gemaakt voor andere apparaten. De meest onderscheidende functie van deze iPhone app is dat je stemmen kan toevoegen, zoals van bekende mensen zoals Homer of Yoda. Net zoals Navigon kan TomTom de straatnamen zeggen en de flitspaallocaties zijn gratis maar Live traffic voor het verkeer is dan ook weer extra te betalen. Krijg je een telefoongesprek tijdens je rit, geen probleem. Zelfs in de achtergrond functioneert deze applicatie. Kleuren veranderen of het pijltje is bij TomTom wel mogelijk.

Klik hier voor TomTom Europa te openen in iTunes.
Onze score: [starreview tpl=16]

 

Conclusie:

Navigon Europa is voor ons grafisch veel mooier en moderner en ook sneller. TomTom heeft dan wel weer leuke navigatie stemmen. Beide zijn echt wel sterk gewaagd aan elkaar, een miskoop met welke dan ook doe je eigenlijk niet.

Kijk of je iOS toestel een gps functie heeft (alle iPod’s, ipad’s, en iPhones met een 3G functie, 3G heb je niet persé nodig maar de gps attenne zit enkel in de 3G toestellen).