Nest thermostaat kopen & kortingen

Geschreven door Yves Snoeren.
Nest thermostaat kopen

Een Nest Thermostaat kopen in België of Nederland is echt geen probleem.

Wij namen de proef op de som en geven jullie tips hoe jullie het beste een Nest thermostaat kopen, installeren en we schreven een review.

Verwarming aan? Dan ziet het scherm rood van je Nest.

Laat je verrassen door het prachtige kleurenscherm. Gecreeërd door één van te ontwerpers van de iPod.

1. Het kopen van een Nest Thermostaat

Ben je op zoek naar de laagste prijs waar je de Nest kan kopen? Bekijk dan ons artikel en wij vergelijken live de prijzen van de 3 grootste Belgische aanbieders.

Via Nest.com zelf
Via de site van Nest.com kan je deze alleen kopen als je woont in Amerika. Jammer genoeg, ik was zo persoonlijk al 2 jaar aan het wachten en nu de 2de generatie in oktober uitkwam had ik gedacht dat ze ook de Europees markt willen veroveren maar niets is minder zelfs na vele mails is er geen enkele hoop voor een rechtstreekse aankoop. Je kan eventueel met een tussenpersoon werken (familie enz) maar dat vertraagt alles. Dus ging ik verder op onderzoek.

Amazon (TIP)
De beste manier is deze te kopen via deze link naar Amazon.com (Enkel de .com site verkoopt deze). Zelf heb ik hier ook besteld en ik had het op 5 werkdagen. Je kon het traject goed traceren. De prijs van de verzending viel heel goed mee.

eBay
Via ebay kan je de thermostaat ook kopen maar deze kwam duurder uit (en dan waren de eventuele douane kosten er nog niet bij).
Bekijk hier het aanbod op eBay
Reken hier nog eens ongeveer 50 euro extra bij voor de douanekosten. Bovendien moet je opletten dat je het nieuwste model krijgt. De 2de generatie dus, maar zelfs dan lijkt dat uit te lopen. Bij mijn modelnummer staat er versie 2.6.

2. Kopen van een adapter

Voor je hem koopt zou je kunnen kijken op de support site van Nest. Meestal hebben we in woningen tot 2004 een 2 draadsaansluiting. Best kijk je dat even na voor je één koopt. Bij ons stond op de oude thermostaat A en B op de technische tekening. Deze letters staan niet op de Compatible Check en na lang zoeken kwam ik te weten dat je dit simpel kan oplossen door een adapter van ICY.
In Amerika krijgen de thermostaten elektriciteit door kabels, bij ons is dat bij digitale thermostaten bij mijn weten via 2 x AA batterijen. De adapter zorgt ervoor dat die stroom naar de thermostaat gaat.
Ik kocht mijn ICY power adapter bij deze online shop. Ik kreeg mijn bestelling al na 4 dagen uit Amsterdam. Er zijn veel winkels te vinden die ICY verkopen maar zijn bizar genoeg enkel in Nederland.
Vergeet de adapter niet te bestellen als je een Nest koopt

3. Installeren

Schakel eerst de centrale verwarming uit.
Ik heb een 2 draadsaansluiting (A / B ), in dat geval zoek je aan je boiler waar de kabels toekomen van je thermostaat. Deze 2 kabels richting de thermostaat onderbreek je en moet je aansluiten aan de Th van de ICY power adapter, + of – maakt niet uit. Degene naar je verwarmingsboiler sluit je nu aan op de CV markering op die adapter. Dit lijkt allemaal erger dan het is maar dit valt zeker en vast mee.
Daarna is het enkel nog de Nest thermostaat ophangen. De kabels moet je aan W1 en Rh inpluggen.

Enkel W1 en RH heb je nodig

Hier zie je waar je de kabels moet aansluiten

De Nest kan je de eerste keer opladen via een USB lader. Schakel daarna alles opnieuw aan.

4. Instellingen

Maak eerst online een profiel aan. Op ‘OK’ duwen doe je door gewoon het toestel tegen de muur te drukken. Draaien is de volgende stap. Je kan standaard geen postcode invullen uit België of Nederland. Dat is echter belangrijk, want het bepaalt de tijdszone en buitentemperatuur. Neem bijvoorbeeld een tijdszone dat ongeveer 12 uur verschil heeft: postcode 99546. Graden celsius en Fahrenheit kan je zelf kiezen.

De tijdszone kan je (nog) niet aanpassen, je bent verplicht een postcode van Amerika in te geven

Tip: City & State kan je manueel aanpassen

Verder moet je de leeftijd van je woning nog ingeven en hoe je huis verwarmt wordt. (Gas, elektriciteit enz).
Op je thermostaat zal je ook je WiFi instellingen moeten invullen. Mijn Apple Airport ging niet, maar mijn Telenet WiFi wel. Volgens mij kwam dit door de beveiliging. Verder ging alles heel vlot.
Programmeren hoef je echt niet te doen, de Nest “leert” hoe je leeft.

Nest Thermostaat Review

Zelf zocht ik al een tijdje een goede thermostaat en als gadget freak kan je echt niet wegkijken van deze Nest Thermostaat. Gebogen glas, een stalen ring, prachtig design.
Wanneer voor het eerst het scherm oplicht, sta je nog eens in verstomming door dit prachtig toestel. De kleuren komen echt mooi uit in welk design van huis dan ook.
Het leuke is dat het scherm enkel aanstaat als je passeert, wedden dat je soms expres zal voorbij wandelen?
Nest iPad app
Andere leuke dingen is de handige iOS app waarmee je op afstand je temperatuur kan regelen. Zelfs op de andere kant van de wereld kan je kijken hoe warm het in je huis is en zelfs de vochtigheidsgraad kan je er op aflezen. Ook via de laptop kan je zeggen tegen je verwarming dat je vanavond naar een feestje gaat en op die manier bespaar je natuurlijk heel wat gas of andere dure grondstoffen. Ik raad zeker en vast iedereen met een 2 draadsaansluiting deze thermostaat aan. Van andere bedradingen, bv in fases ben ik niet op de hoogte.

[starreview tpl=16]

Conclusie

Zoals gezegd, koop best via Amazon dan valt de prijs goed mee. Verder heb je bij een klassieke 2 draadsverbinding een adapter nodig voor deze Amerikaanse thermostaat.
Installeren gaat in een 30 tal minuten en hup via je iPhone, iPad of via internet kan je gewoon je verwarming op afstand bedienen.