tips goedkope decoratie
besparen

Goedkope decoratie: 5 ideeën voor een betaalbaar interieur

Heb je net een huis gekocht? Dan kan je nu beginnen om het gezellig in te richten! Maar oeps, misschien heb je niet voldoende budget over. Gelukkig hoef je niet per se een duur designstuk in huis te halen om je woning helemaal van jou te maken. Ook kleine, budgetvriendelijke dingetjes kunnen het verschil maken. Ben je op zoek naar goedkope decoratie? Laat je inspireren door onze ideetjes!

Groen interieur

Tegenwoordig halen we graag buiten naar binnen. Begrijpelijk ook! Planten brengen je interieur tot leven én zijn bovendien goed voor je gezondheid. En het is een goedkope manier om je interieur een niveautje hoger te tillen, want groene interieurs zijn hip! Zeldzame of grote planten zijn vaak aan de duurdere kant, maar er zijn genoeg goedkope planten te vinden. Kies planten die niet al te veel zorg nodig hebben zodat het niet te veel kost om ze te onderhouden. Nog een tip: ga voor planten die zich gemakkelijk vermeerderen, zoals de graslelie. Zo heb je na een tijdje meer planten zonder geld uit te geven!

Sfeerverlichting

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar als ik denk aan een gezellige ruimte, denk ik aan sfeerlichtjes, zo’n snoer van lampjes om de donkere herfst- en winteravonden te verlichten. Met een snoer van LED-lichtjes sla je twee vliegen in één klap: LED-lichten kosten tegenwoordig niet veel meer én je bespaart er energie mee.

foto's goedkope decoratie

Foto’s, prenten en quotes

Je huis inrichten én personaliseren kan je doen met foto’s, prenten die je leuk vindt en grappige of mooie quotes die passen bij jouw levensstijl. Foto’s zijn momentopnames van herinneringen en de allermooiste verdienen het sowieso niet om in een album of gewoon op je harde schijf ‘stof te vangen’. Hang ze aan je muur in een kader of – nog goedkoper – met washitape aan de muur! Hoe meer foto’s, prenten en quotes, hoe drukker natuurlijk. Om het een beetje rustiger te houden, kan je kiezen om maar één wand vol te hangen met die dierbare herinneringen en mooie prentjes.

Plaids, kussens en poefjes

Ah, heerlijk toch, je nestelen in kussens, met een plaid op je en je voeten op een poefje! Het zijn accessoires die tegelijk decoratief en functioneel zijn en dus sowieso onmisbaar, niet waar? Met de juiste items creëer je snel een sfeervol en warm interieur. Afhankelijk van welk materiaal je kiest, hoef je niet veel te betalen. Maak niet alleen in je woonkamer een gezellig nestje, maar denk bijvoorbeeld ook aan de slaapkamer.

goedkope kaarsen

Kaarsen

Yes, kaarsjes! Oké, het is ook een vorm van sfeerverlichting, maar ze verdienen een apart puntje. Kaarsen heb je in alle groottes, kleuren en vormen. Voor een paar eurootjes kan je vaak al een hele zak theelichtjes op de kop tikken. Ook zelf maken is een optie – supergoedkoop als je kaarsrestjes kan smelten! Goedkope, toffe kaarsenhoudertjes vind je bijvoorbeeld bij Hema … of je maakt ze gewoon zelf. Met een glazen bokaaltje of een glas dat je niet meer gebruikt om uit te drinken en wat creativiteit geraak je al een heel eind – en zonder al te veel uit te geven natuurlijk! Goedkope decoratie ten top!

Previous Post Next Post

You Might Also Like