tips hardlopen winter
Gezondheid

Hardlopen in de winter: hier kan je niet zonder

Lopen in de winter staat wellicht niet bovenaan op het lijstje van dingen die je graag doet. Maar voor de fervente hardloper is wat winterkou geen reden om binnen te blijven. Wil je ook hardlopen in de winter? Dan heb je wel wat extra’s nodig om veilig en goed te kunnen lopen.

Hardloopverlichting

Loop je ‘s morgens vroeg of na het werk? Dan is het extra belangrijk dat je goed zichtbaar bent natuurlijk. Degelijke hardloop verlichting is dan ook écht geen overbodige luxe. Om gezien te worden bestaan er bijvoorbeeld vestjes met ledverlichting en reflecterende strips. Ook armbanden, schoenclips en dergelijke hardloop lampjes zijn accessoires die je best aanschaft.

hardloopverlichting

Handschoenen en goede sokken

Heb je snel koude handen? Dan is een paar handschoenen voor hardlopen in de winter een onmisbaar accessoire. Ze houden je handen warm, zodat jij je kan focussen op je loopprestatie. Sommige merken bieden handschoenen met reflecterende details of die zelfs quasi volledig reflecterend zijn. Let erop om te kiezen voor handschoenen compatibel met touchscreen indien nodig.

Een lange loopbroek

Nog zo’n essential voor koude winterdagen: een lange loopbroek. Ga niet lopen met gelijk welke soort broek, ook niet in de winter. Een goede loopbroek moet je voldoende bewegingsvrijheid geven, zonder te schuren en zonder je te storen. Ze moet ook temperatuur en vocht goed reguleren.

winter hardlopen lippenbalsem

Lippenbalsem

Je zou er misschien niet direct aan denken, maar een goede lippenbalsem heb je als winterloper ook nodig, en al zeker als je lippen snel droog worden. Na je loopsessie wil je toch geen gebarsten lippen? Smeer je lippen voor het hardlopen in de winter in met een dikke laag lippenbalsem en je bent beschermd tegen de harde koude.

Muts of oorwarmers

Oké, je handen zijn nu beschermd, je hebt een lange loopbroek aan en je lippen kregen ook een beschermingslaagje, maar nu is er nog een lichaamsdeel dat kan worden blootgesteld aan extreme weersomstandigheden: je hoofd. Misschien vind je een muts te warm, maar een hoofdband die je oren beschermt van vriestemperaturen of extreem koude wind kan de perfecte oplossing zijn. Zo laat je de koude je prestatie niet negatief beïnvloeden!

Previous Post Next Post

You Might Also Like