make-up natuurlijke
Gezondheid

4 voordelen van natuurlijke make-up

Zet je je eerste stappen in de richting van een groenere levensstijl? Denk dan ook zeker eens aan wat je op je gezicht smeert, ook al is het maar af en toe. Jup, we hebben het over natuurlijke make-up. Maar wat zijn nu precies de voordelen? We zetten het even op een rijtje.

Zacht voor de huid

Natuurlijke make-up is niet erg duidelijk gedefinieerd, maar over het algemeen kan wel gesteld worden dat het make-up is die geen synthetische kleur- en smaakstoffen, synthetische parfums, petroleum of afgeleiden, siliconen of dergelijke ingrediënten bevat. Zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten, zo weinig mogelijk synthetische. En dat gaat automatisch gepaard met gezondere ingrediënten. Synthetische ingrediënten kunnen huidproblemen veroorzaken, op lange of korte termijn, of zijn ronduit ongezond voor je lichaam. Om die reden zweren meer en meer mensen bij natuurlijke make-up. Zo staat het merk Paula's Choice er bijvoorbeeld op geen geurstoffen, kleurstoffen of ingrediënten die de huid zouden kunnen beschadigen toe te voegen aan hun producten.

Zacht voor de mensen

Natuurlijke make-up gaat ook weleens gepaard met eerlijke werkomstandigheden. Vind je het ook maar normaal dat de arbeiders die de ingrediënten telen een eerlijk loon ontvangen? Ga na op de website van het make-upbedrijf waaraan het management waarde hecht. Komen die overeen met de waarden die jij belangrijk vindt, dan weet je dat je een goede keuze maakt.

voordelen natuurlijke make-up

Zacht voor de planeet

Voor natuurlijke producten is de productie van de ingrediënten veel minder belastend voor de planeet. Logisch ook, want het gaat bij dat soort producten vooral om ingrediënten die ze zelf heeft geproduceerd. Ook wanneer we de producten ‘s avonds met make-upverwijderaar van ons gezicht spoelen, komen er geen of weinig schadelijke, synthetische ingrediënten in het water terecht. Win-win, dus!

Vol werkzame ingrediënten

Onze huid is ons grootste orgaan. Alles wat je erop smeert, kan naar binnen. Niet alleen die synthetische, niet zo onschuldige ingrediënten, maar ook de puur natuurlijke. Gelukkig zit natuurlijke make-up vol pure, werkzame ingrediënten. En die neemt je huid natuurlijk ook op. Zonder onnodige belasting voor je lichaam, zonder gifstoffen die je lichaam niet kan verwerken. In de natuur komen heel wat ingrediënten voor die goed zijn voor de huid. Het komt er maar op aan om te leren wat je huid precies nodig heeft en welke ingrediënten het meest geschikt zijn voor jouw huid.

enkele natuurlijke make up producten

Primer, serum en SPF in één van Paula's Choice – Benecos Natural Mascara Maximum VolumeBoho nagellakLipgloss ZAO

Wil je je toilettas groener maken en experimenteren met natuurlijke make-up? Vervang dan product voor product door de natuurlijke variant. Voor zowat alles bestaat er wel een alternatief tegenwoordig!

Previous Post Next Post

You Might Also Like