in huis plantenhoek
Gezondheid

Een plantenhoek in huis? Ontdek onze tips!

Haaa, planten! Je kan er nooit genoeg in huis hebben, toch? Ze zorgen voor gezelligheid en brengen je interieur tot leven. Ze zijn ook nog eens goed voor het binnenklimaat. Sommige planten, de luchtzuiverende, nemen zelfs schadelijke stoffen op! Wil of kan je niet je hele huis vol planten zetten? Dan is een plantenhoek ideaal. Of meerdere, natuurlijk. šŸ˜‰

Potten in alle kleuren van de regenboog – of net niet?

Potten zijn een onmisbaar onderdeel van huiskamerplanten. Je kan ervoor kiezen om (bloem)potten in dezelfde stijl en kleuren als je interieur aan te schaffen of net te gaan voor een bonte mengeling van potten. Ook de materialen bepalen de uitstraling van je plantenhoek. Wil je alle aandacht voor je planten? Dan zijn potten in een en dezelfde kleur of in neutrale kleuren (bruintinten) wellicht de beste oplossing. Een mix van wit en terracotta oogt altijd goed in combinatie met je groene paradijsje. Wil je je eerder neutrale, rustige ruimte opvrolijken? Felgekleurde potten zijn het antwoord!

maken plantenhoek

Hoeveel? En op welke plaats?

Heb je een leeg hoekje in de hal? Een schap boven het bad? Een dressoir in de woonkamer? Waar je ook een lege ruimte in huis hebt, overal kan je een hoekje maken – zolang je maar rekening houdt met de hoeveelheid licht in die ruimte bij de aanschaf van je planten. Hoeveel planten? Dat bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Het minimum aantal planten voor een leuk groen hoekje is toch wel drie, een maximum is er niet echt. Hoeveel het er ook zijn, speel met verschillende hoogtes, niet alleen door grote en kleine plantjes te mixen maar ook door potjes op een plantenstandaard of een omgekeerd potje te zetten bijvoorbeeld.

Mix & match

Een creatief, leuk hoekje maak je door verschillende planten te combineren. Ga voor een mix van grote(re) en kleine(re) planten en schik ze zo dat elke plant voldoende in de schijnwerper staat. Een plantenhoek moet bovendien niet enkel bestaan uit decoratieve huisplanten, toch? Extra leuk kan je het maken door er ook bijvoorbeeld verse kruiden aan toe te voegen. Denk maar aan peterselie, basilicum of koriander! En heb je al gehoord van eetbare bloemen? Ook een lekkere toevoeging aan je hoekje Ć©n supermooi.

planten in plantenhoek

Potgrond, potjes, plantjes en wat tijd – meer heb je niet nodig om je plantenhoek te creĆ«ren! Veel plezierĀ met het creĆ«ren vanĀ je groene hoekjes!

P.S.: Tips voor de verzorging van je kamerplanten nodig? Hier vind je ze!

Previous Post Next Post

You Might Also Like