goedkope citytrips tips
Nieuws

3 goedkope citytrips

Nood aan een citytrip? Een paar daagjes ertussenuit om je batterijen helemaal op te laden? Maar heb je geen zin om er veel aan uit te geven? Dat begrijpen we helemaal. Daarom verzamelden we 3 goedkope citytrips. Begin je koffers maar al te pakken!

Boedapest, Hongarije

De kans dat Boedapest je helemaal verbluft met haar pracht en praal, is enorm groot. Je vindt er in de eerste plaats prachtige stukjes architectuur zoals het parlementsgebouw, het Millenniummonument en de Matthiaskerk. Bekijk de stad ook zeker eens vanop het Vissersbastion, overdag én ’s avonds laat, want het uitzicht is behoorlijk indrukwekkend. En vergeet je fototoestel niet!

boedapest goedkope citytrips

Zin in een rustiger dagje Boedapest? Flaneer in de grote en kleinere parken (het Margiteiland!) of ontspan je volledig in een van de badhuizen. Lekker eten doe je in een van de vele gezellige restaurantjes. Het leukste aan dat allemaal? De lage prijs! Zowel het eten als de bezienswaardigheden en de hotels zijn er goedkoop. En de vliegtickets? Ja hoor, ook goedkoop! Het verbaast je dan ook wellicht niet dat Boedapest een van de meest goedkope citytrips is?

Lissabon, Portugal

Het is moeilijk om niet verliefd te worden op Lissabon. Deze stad heeft alles wat je nodig hebt om helemaal te relaxen. Het zuiderse klimaat brengt je meteen in de juiste sfeer. Neem tram 28 en maak op die comfortabele manier kennis met de stad. Er valt zo veel te zien, van  kleurrijke graffiti tot historische gebouwen zoals het Hiëronymietenklooster Mosteiro des Jerónimos en de Torre de Belém.

goedkope-citytrips-lissabon

Ontdek ook zeker de binnenstad te voet met haar kronkelende straatjes en snuif wat couleur locale op. Zin in een dagje aan het strand? Lissabon ligt aan zee, dus het is perfect mogelijk om een stranddagje op te nemen in je citytrip. Ontspannend én goedkoop!

Praag, Tsjechië

Praag betovert je in elk seizoen, maar in de lente fleurt de stad helemaal op. Het vele groen begint terug te bloeien, de temperaturen stijgen en je kan al wandelend de grote stad verkennen. Hou je wel van een citytrip vol architecturale parels? Dan is Praag echt een must. De rijke, lange geschiedenis van de stad zorgt ervoor dat er een heleboel Praagse monumenten zijn, zowel eeuwenoude als modernere. Dat zorgt voor een behoorlijk indrukwekkend totaalplaatje. Het fijne is dat het prijskaartje ook enorm goed meevalt. Voor een relatief laag budget geniet je van een paar dagen Praag. Waar wacht je nog op? Boek je hotel en bereid je voor op een verrassende citytrip!

goedkope-citytrips-praag

Het leukste aan goedkope citytrips? Je kan er meerdere per jaar inplannen!

Previous Post Next Post

You Might Also Like